Monitorul de Suceava

„Joi dimineață apa va curge la robinete”, spun reprezentanții ACET care se ocupă de remedierea avariei de pe magistrală

Cosmin ROMEGA

 

Furnizarea apei potabile în municipiul Suceava și comunele Ipotești, Moara, Drăgoiești, Cornu Luncii, precum și în satul Sf. Ilie, va fi reluată în noaptea de miercuri spre joi, dau asigurări reprezentanții ACET care se ocupă de remedierea avariei de pe magistrală.

Miercuri după-amiază, când majoritatea oamenilor termină programul de lucru, aceștia se ocupau de eliminarea apei de pe un ultim tronson de conductă principală, pentru a putea interveni cu decuparea și înlocuirea porțiunilor afectate, iar apoi cu sudură. Între timp, pe porțiunile golite, unde se putea interveni, au fost schimbate mai multe robinete și manșoane, fiind făcute și o serie de lucrări de întreținere necesare, care nu pot fi efectuate când magistrala este plină cu apă, cu presiune.

„Suntem pregătiți cu tot ce ne trebuie să lucrăm și după lăsarea întunericului. În principiu, încercăm să respectăm ora anunțată, 23.00, pentru reluarea furnizării apei potabile, dar nici nu putem forța lucrurile, să avem alte <surprize>. Nu plecăm de aici până când furnizarea apei potabile este reluată pentru toți consumatorii”, a precizat directorul de exploatare al ACET, Sergiu Horobeț, prezent în teren, la Vornicenii Mici, unde a fost descoperită marți avaria.

În vederea remedierii avariei, ACET a întrerupt furnizarea serviciului public de alimentare cu apă potabilă în data de 25.09.2024, începând cu ora 00.00, în municipiul Suceava.

Primele cartiere afectate au fost Obcini (zona joasă), George Enescu, Zamca – parțial și Burdujeni – zona medie. În alte zone, oprirea apei potabile nu s-a resimțit decât parțial sau chiar deloc, mai ales că rezervoarele de apă ale ACET au fost pline marți seara, suplinind o parte din necesarul de consum al populației.

De asemenea, în zona Spitalului Județean apa a fost livrată în regim de presiune normal.

 

Posibilă apă tulbure, la reluarea furnizării

 

Reprezentanții ACET au transmis populației și o atenționare în privința calității apei în momentul reluării furnizării, mai ales acolo unde nu a mai curs de la un moment dat.

„La reluarea furnizării, există posibilitatea ca apa să înregistreze valori mai mari ale parametrului turbiditate, situație în care robinetul trebuie lăsat deschis timp de câteva minute și apa să fie utilizată doar în scopuri menajere, până la limpezirea ei.

Dacă situația persistă, sunați la Dispeceratul ACET SA Suceava, iar o echipă de lucru specializată se va deplasa în zonă pentru a soluționa problema sesizată.

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat şi mulțumim pentru înțelegere”, au transmis cei de la ACET.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 25 Septembrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.