Monitorul de Suceava Critici

Ioan Stan îi transmite lui Gheorghe Flutur că primarii care aleg să colaboreze cu PSD o fac pentru că au fost tratați cu dispreț de acesta

Dan COMAN

Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat că a constatat din nou că actualul șef al administrației județene continuă să ignore realitatea, preferând atacurile politice nefondate, în locul asumării propriilor eșecuri administrative. Ioan Stan se întreabă cum poate Gheorghe Flutur să afirme că PSD blochează autostrăzile din județ, când acestea sunt proiecte implementate de la un capăt la altul de PSD și echipa sa.

„Dacă se simte atât de inutil din punct de vedere administrativ încât vrea să stea pe un scăunel la Humor pentru a strânge semnături, n-avem nimic împotrivă. Îl lăsăm să se ocupe de spectacolele ieftine, pentru că noi suntem ocupați cu lucruri serioase, cum ar fi dezvoltarea reală a județului. Cât despre infrastructură, ar fi bine ca domnul Flutur să se abțină. După atâtea mandate în care drumurile județene au ajuns într-o stare jalnică, nu are nici măcar dreptul moral să vorbească despre autostrăzi. Autostrada Nordului și A7 sunt, evident, mult prea complexe pentru competențele limitate pe care le-a demonstrat și oricum nu intră în sfera sa de atribuții”, a precizat Ioan Stan.

Pe de altă parte, el a adăugat că primarii care aleg să colaboreze cu PSD nu o fac din cauza unor presiuni exercitate de acest partid, așa cum insinuează Gheorghe Flutur, ci pentru că au fost tratați cu dispreț în mandatele acestuia.

„Se ştie prea bine că în ultimii ani, relațiile dintre Consiliul Județean și primari au fost bazate pe frică, nu pe colegialitate și sprijin real. Faptul că tot mai mulți primari se gândesc să părăsească PNL reflectă atmosfera toxică creată de dumnealui. Şi dacă tot discutăm despre toxicitate, consider că este necesar să ne reamintim despre dosarul Armonia, când prin contribuţia sa au fost purtaţi în justiţie peste 100 de suceveni, toţi achitaţi, numai cu scopul de a-şi elimina adversarii politici incomozi. În mod clar,  acest episod reflectă un model politic bazat pe intimidare și șantaj, care nu mai are loc într-o democrație reală”, a mai spus liderul PSD Suceava.

El a ținut să facă referire și la acuzațiile lui Gheorghe Flutur legate de blocarea unor proiecte importante, precizând că PSD Suceava a fost mereu angajat în susținerea dezvoltării județului. În schimb, spune Ioan Stan, în mandatul lui Gheorghe Flutur, Suceava a ajuns pe ultimele locuri la accesarea fondurilor europene, iar salariile din județ sunt printre cele mai mici din țară. „Mai mult, Suceava se confruntă cu unul dintre cele mai mari procente de copii care au părinți plecați în străinătate pentru locuri de muncă mai bine plătite, o consecință directă a lipsei de oportunități economice locale.

În concluzie, domnul Gheorghe Flutur își continuă comportamentul ipocrit și perfid cu care ne-a obişnuit, încercând să mascheze eșecurile sale administrative prin discursuri de doi bani, pe care nu le mai înghite nimeni. Nemulțumirea sucevenilor s-a văzut clar în rezultatul alegerilor din 9 iunie, când cetățenii au transmis un mesaj ferm de respingere a stilului său de conducere. Dar în loc să își asume responsabilitatea pentru asta, domnia sa recurge la atacuri politice și manipulări ordinare. Atâta ştie, atâta face”, a încheiat Ioan Stan.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 10 Octombrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.