Monitorul de Suceava Se poate!

Insolvența nu este egală cu falimentul! O societate suceveană s-a reintegrat în circuitul economic prin efectul insolvenței

Florin PAIU

Un jucător important în piața agregatelor minerale din județul Suceava, Star Vamastone SRL, a ieșit din procedura insolvenței, conform soluției pronunțate pe 18 septembrie 2024 de Tribunalul Suceava, prin care judecătorul sindic a aprobat raportul final al administratorului judiciar Recovery Legal Consultant S.P.R.L. ca urmare a plății creanțelor tuturor creditorilor înscriși la masa credală.

Acest caz, care nu este singular, demonstrează că insolvența nu trebuie asimilată cu falimentul, iar atunci când se dorește salvarea și cei implicați își fac treaba serios, se poate ajunge la liman.

Dovadă în acest sens este că societatea profesională de practicieni în insolvență Recovery Legal Consultant S.P.R.L. este la a treia firmă pe care reușește să o salveze prin această procedură în ultimul an și jumătate.

Debitoarea a beneficiat de asistență interdisciplinară din partea Recovery Legal Consultant S.P.R.L. și “Vargan și Vargan” - Societate de avocați. De fiecare dată când cele două societăți și-a pus în comun competențele, au avut o rată de succes de 100% în cadrul procedurilor de insolvență/reorganizare.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 24 Septembrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.