Monitorul de Suceava

Înscrieri pentru cursuri gratuite la informatică, pentru elevii de gimnaziu și liceu

Adelina TALPALARIU

Elevii suceveni pasionați de informatică au ocazia să aprofundeze materia în cadrul unor centre de pregătire pentru performanță, „Hai la Olimpiadă!”, finanțate de eMAG, cel mai mare magazin online din România.

Centrul de pregătire la informatică din Suceava se află la cel de-al nouălea an de funcționare, sub coordonarea prof. Mihaela Corina Ildegez.

Cursurile sunt gratuite și sunt adresate elevilor de gimnaziu și de liceu.

Înființat în toamna anului 2016, Centrul de pregătire pentru performanță în informatică „Hai la Olimpiadă!” de la Suceava a pregătit în decursul acestor ani sute de elevi, mulți obținând rezultate foarte bune la concursurile și olimpiadele din domeniu.

Pentru acest an școlar, înscrierile se fac până la data de 8 octombrie, la https://www.nouanepasa.ro/hai-la-olimpiada.

„Elevii din sistemul public de învățământ pasionați de informatică se pot înscrie până pe data de 8 octombrie.

Cursurile au loc sâmbăta, în format fizic, pe parcursul întregului an școlar. Elevii sunt eligibili pentru centrele din județele în care învață, iar criteriile pentru admitere sunt stabilite la nivelul fiecărui centru.

Programul <Hai la Olimpiadă!> a fost lansat pentru de a crea o rețea națională de centre de pregătire pentru elevii pasionați de matematică, fizică și informatică. Peste 5.000 de elevi de gimnaziu și liceu se înscriu în fiecare an la centrele de pregătire <Hai la Olimpiadă!>.

Programul li se adresează elevilor și studenților care aspiră către performanță și a căror creativitate și dorință de cunoaștere sunt evidente. Alături de unii dintre cei mai pricepuți profesori, susținem 36 de centre de studiu unde peste 5.000 de copii se pregătesc la materiile care-i pasionează și se antrenează pentru concursuri și olimpiade”, spun organizatorii.

 



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 20 Septembrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.