Monitorul de Suceava După gratii

Individ arestat după ce a mușcat și zgâriat un polițist în timpul încătușării

Florin PAIU

Un bărbat din Vicovu de Jos a fost pus sub acuzare pentru două fapte de ultraj față de polițiștii dintr-un echipaj de la Secția Rurală Gălănești, care au intervenit la un scandal. Mai mult, procurorii de la Rădăuți au formulat și propunere de arestare preventivă, iar Judecătoria Rădăuți a dispus în ședința de miercuri, 18 septembrie, arestarea inculpatului Constantin Buraciuc pentru două fapte de ultraj.

Incidentele care au dus la arestarea inculpatului au avut loc pe 15 septembrie.

În urma unui apel la 112, cei doi polițiști din echipajul de serviciu de la Secția Rurală Gălănești s-au deplasat pe raza comunei Vicovu de Jos pentru aplanarea unui conflict.  

Certat cu legea și în alte situații, individul a început să facă scandal și să îi amenințe pe polițiști, care au intervenit pentru încătușarea sa.

”Inculpatul i-a ameninţat cu moartea pe cei doi poliţişti, l-a zgâriat şi muşcat de mâna dreaptă pe poliţistul V.G.C., în timp ce acesta încerca să-l imobilizeze. Totodată, inculpatul l-a ameninţat cu moartea pe poliţistul L.C.D. în scop de răzbunare în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu”, au explicat procurorii de la Rădăuți motivele punerii sub acuzare pentru două fapte de ultraj.

După completarea probatoriului, procurorii au solicitat emiterea mandatului de arestare pentru 30 de zile.

Inculpatul poate contesta măsura arestului preventiv la instanța superioară și se bucură de prezumția de nevinovăție cu privire la acuzațiile de ultraj, până la o sentință definitivă a instanțelor de judecată. 



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 19 Septembrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.