Monitorul de Suceava

„In memoriam Ciprian Porumbescu – 171 de ani de la naștere”, la Biserica „Sfântul Dumitru” din Stupca

Daniela MICUŢARIU

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, alături de Corala „Ciprian Porumbescu” a Asociației „Sing Bucovina”, marchează duminică, 13 octombrie 2024, 171 de ani de la nașterea compozitorului Ciprian Porumbescu.

Dublu medaliat cu aur anul trecut la Jocurile Corale Mondiale în Coreea de Sud, corul sucevean, sub bagheta dirijorului Alexandru Semeniuc, va oferi răspunsurile liturgice la Biserica „Sfântul Dumitru” din Stupca, în cinstea celor 171 de ani de la nașterea marelui compozitor Ciprian Porumbescu.

Managerul coralei, Ionuț-Vichentie Ilisoi, a transmis că slujba Sfintei Liturghii va începe la ora 09:00 și va fi oficiată de un sobor de preoți și diaconi, sub protia părintelui protopop misionar Răzvan Cîmpulungeanu, fiind urmată, la ora 11:00, de rânduiala parastasului în memoria compozitorului. Evenimentul este organizat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, și cu sprijinul Sectorului Cultural, condus de părintele consilier Ciprian Blaga.

„Acest moment solemn oferă ocazia de a aduce un omagiu unuia dintre cei mai iubiți compozitori români și de a reconecta publicul cu rădăcinile și valorile muzicale ale României. Sunteți invitați să luați parte la această comemorare, un moment de rugăciune și reculegere pentru toți cei care prețuiesc moștenirea culturală a lui Ciprian Porumbescu și semnificația sa în istoria muzicii românești”, a mai spus Ionuț-Vichentie Ilisoi.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 10 Octombrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.