Mediafax.ro
Tot mai mulţi întreprinzători şi patroni afirmă că nu-şi permit acoperirea cheltuielilor curente, că sunt retanţieri la întreţinere sau la ratele bancare şi chiar că nu-şi pot asigura o masă consistentă, reiese din publicaţiile Institutului Naţional de Statistică (INS) consultate de MEDIAFAX.
Din datele prezentate de INS în lucrarea „Condiţiile de viaţă ale populaţiei din România“ (publicată pe site-ul instituţiei) reiese că majoritatea patronilor şi lucrătorilor pe cont propriu duc un trai îndestulător, dar şi că există o minoritate puternic afectată de neajunsurile sărăciei.
Spre exemplu, 23,5% din întreprinzători au declarat, pentru INS, că nu-şi permit „consumul a cel puţin un fel de mâncare cu carne sau peşte o dată la două zile”. Desigur, în cealaltă „tabără” se regăsesc - potrivit INS - restul de 66,5% care nu au probleme cu procurarea unei hrane consistente. Acelaşi sondaj, efectuat în anul anterior, arăta că doar 19% din întreprinzători se aflau situaţia de a nu-şi putea procura hrana.
În cadrul sondajului din 2017, mai mult de un sfert (25,2%) din întreprinzătorii care locuiesc în mediul urban şi 21,8% din cei care locuiesc în mediul rural au declarat că suferă de foame, nepremiţându-şi „consumul a cel puţin un fel de mâncare cu carne sau peşte o dată la două zile”.
Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 25 Septembrie 2017.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.