Monitorul de Suceava

În Rădăuți vor fi amplasate 36 de eco-insule digitalizate pentru colectarea selectivă a deșeurilor

Dan COMAN

 

Primăria Rădăuți va implementa un proiect cu finanțare europeană pentru amenajarea a 36 de eco-insule digitalizate pentru colectarea selectivă a deșeurilor din acest municipiu. Primarul Bogdan Loghin a declarat că municipalitatea implementează un nou proiect de mediu, din fonduri europene, care va contribui semnificativ la îmbunătățirea sistemului de colectare selectivă a deșeurilor.

„Prin acest proiect se finanțează achiziția a 36 de eco-insule digitalizate tip 1, care vor facilita colectarea eficientă a deșeurilor reciclabile. Achiziția acestor eco-insule a fost realizată prin licitație deschisă de către Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență”, a spus Bogdan Loghin. El a precizat că proiectul are o valoare de aproape 2,3 milioane de lei, adică 470.000 euro.

Primarul din Rădăuți a mai precizat că pentru a amplasa aceste eco-insule este necesară amenajarea a 30 de locații, care vor include platforme din beton. „Aceste lucrări sunt finanțate din bugetul local și sunt prevăzute în lista de investiții a municipiului Rădăuți pentru acest an, această parte a proiectului fiind deja în derulare. Vor fi amenajate doar 30 de spații, deși proiectul include 36 de eco-insule, pentru că patru locații sunt pe domeniu privat și două nu necesită intervenții. Prin implementarea acestui proiect, ne dorim să facem un pas important către un mediu mai curat și mai sănătos, asigurând o gestionare modernă și responsabilă a deșeurilor din municipiul nostru”, a transmis Loghin. El a mai spus că în Rădăuți va fi organizată și o campanie de informare a populației cu privire la modul de colectare selectivă a deșeurilor.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 30 Septembrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.