Monitorul de Suceava

Hoț de râsul lumii: a spart mai multe case, a provocat distrugeri dar nu a găsit nimic de valoare

Florin PAIU

Un individ a ajuns în arest, reținut pentru 24 de ore, după ce a spart mai multe case din comuna Horodnic de Sus. Ancheta a fost derulată de polițiștii de la Secția Rurală Marginea, care au adunat mai multe plângeri de la proprietari de locuințe din comună, faptele fiind comise în august și la început de septembrie.

Suspectul a fost prins de polițiști vineri, în urma unei acțiuni care a constatat în urmărirea sa pe un teren arabil, pe care a încercat să fugă.

Faptele au fost reunite într-un singur dosar iar ce atrage atenția cel mai mult este că este vorba doar de tentative de furt și de distrugeri. Autorul a intrat în locuințe, a răvășit prin camere, dar nu a furat nimic de valoare.

De exemplu, într-un caz, autorul a pătruns prin efracție și escaladarea unui geam în incinta unei locuințe din Horodnic de Sus, unde a răvășit bunuri, însă nu a plecat cu nimic de valoare.

În urma distrugerilor el a cauzat un prejudiciu de aproximativ 500 de lei persoanei vătămate.

Prin acțiunile sale, hoțul a comis și fapte de violare de domiciliu și distrugere.

Furturi de bunuri semnificative ca valoare nu au fost însă reclamare. Autorul a fost condus în teren de polițiști și la reconstituirea faptelor, recunoscând mai multe pătrunderi prin efracție de la final de august, toate faptele fiind comise la Horodnic de Sus.

Polițiștii au date că același inculpat este și autorul altor tentative de furt comise pe raza comunei Horodnic de Sus, cercetările fiind continuare pentru probarea întregii activități infracționale a autorului.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 21 Septembrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.