Monitorul de Suceava

Haine contrafăcute în valoare de peste 2 milioane de euro, confiscate în PTF Siret din 3 autotrenuri

Florin PAIU

 

Captură mare în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, unde o echipă de control complexă, formată din polițiști de frontieră și inspectori vamali de la Direcția Vamală Iași, a descoperit zeci de colete cu articole vestimentare care purtau mărci de renume, fără a exista documente de proveniență.

În urma controlului minuțios, din trei automarfare au fost ridicate 200.450 articole vestimentare, în valoare de peste 2 milioane de euro.

Aceasta este valoarea mărfii, dacă aceasta ar fi ajuns să fie comercializată pe piață. Hainele erau ascunse în remorci prin metoda ”capac” și urmau să ajungă în Ucraina.

Captura a fost realizată în seara zilei de 14 octombrie, când în Punctul de Trecere a Frontierei Siret s-au prezentat, pe sensul de ieșire din țară, trei șoferi ucraineni, conducând trei automarfare, toate înmatriculate în Ucraina, deplasându-se pe ruta Polonia-România-Ucraina. 

După descoperirea mărfii contrafăcute de luni seară a urmat inventarierea minuțioasă a celor trei automarfare, până la identificarea celor 200.450 articole vestimentare.

 

”În cauză, poliţiştii de frontieră suceveni efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare”, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 17 Octombrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.