Monitorul de Suceava

Grevă la Ansamblul Artistic ”Ciprian Porumbescu” Suceava

Sandrinio NEAGU

O adevărată grevă a avut loc în cursul zilei de miercuri, 2 octombrie, la Ansamblul Artistic ”Ciprian Porumbescu” Suceava. Un număr de 14 instrumentiști din totalul celor de 26 cu care activează această formație au refuzat să intre la repetiții. Nemulțumirile acestora se îndreaptă spre dirijorul Mihai Cotos, pe care îl acuză de ”acțiuni dictatoriale”.

Sorin Filip, directorul Ansamblului Artistic ”Ciprian Porumbescu” Suceava, a recunoscut că există un diferend și că există nemulțumiri.

”Într-adevăr, o parte dintre instrumentiști au refuzat să participe la repetițiile programate în cursul zilei de miercuri. Aceștia au depus o reclamație la adresa dirijorului, pe care îl acuză de practici abuzive cu ocazia repetițiilor. Pe de altă parte, și dirijorul Mihai Cotos reclamă că instrumentiștii nu respectă și nu urmează partiturile în mod corect. În dimineața zilei de vineri, 4 octombrie, se va întruni Comisia de Etică a Centrului Cultural Bucovina care va analiza acest subiect și va lua o decizie”, a arătat Sorin Filip.

Este prima acțiune de acest gen, deși divergențe au mai existat. Ultima dintre ele, între dirijorul Mihai Cotos și instrumentiști, a avut loc în luna februarie, dar s-a finalizat în urma unor discuții, ceea ce nu a mai fost cazul acum.

Prima acțiune de anvergură a Ansamblului Artistic ”Ciprian Porumbescu” va avea loc în perioada 14-16 octombrie, la Timișoara, dar managerul Sorin Filip spune că acțiunea nu va fi afectată de această perturbare a activității.

Mai trebuie spus că în urma acestei greve, celor care au refuzat să participe la repetiții le-a fost tăiată ziua de muncă.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 02 Octombrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.