Monitorul de Suceava

Green Week - Green STEM – Erasmus Days, la Colegiul Național „Dragoș Vodă”

 

În săptămâna 14-18 octombrie 2024, săptămână în care la Colegiul Național „Dragoș Vodă” s-au desfășurat activități specifice programului Săptămâna Verde și în care s-au celebrat zilele Erasmus, s-a derulat ultima mobilitate Learning Teaching and Training Activities din cadrul proiectului cu finanțare europeană Erasmus+ KA220 „Green STEM Green Science Teaching Materials for Digital Learning”.

Proiectul, care se derulează pe o perioadă de 3 ani, 01.09.2022 – 31.08.2025, este coordonat de o școală din Zagreb (Croația), alături de care parteneri sunt: o școală publică din Ljubljana (Slovenia), o școală particulară din Skopje (Macedonia de Nord) și colegiul nostru.

Activitățile proiectului se desfășoară pe 4 module: în primul modul activitățile sunt interdisciplinare (fizică, chimie, biologie, matematică), modulul 2 cuprinde activități despre biologie, robotică și modelare numerică, modulul 3 are activități legate de istorie, iar în modulul 4 se desfășoară activități despre educație financiară și se realizează o aplicație mobilă.

Cu ocazia celei de a patra mobilități, cea organizată de Colegiul Național ”Dragoș Vodă”, în școala noastră au fost prezenți 12 profesori și 24 elevi din școlile partenere, care au asistat și desfășurat activități practice în cadrul celor 4 module ale proiectului.

După ce luni s-a făcut primirea oficială a profesorilor și elevilor din străinătate, în zilele de marți, miercuri și joi s-au desfășurat activități practice specifice celor 4 module ale proiectului.

Profesori din străinătate, dar și profesorii școlii noastre au realizat cu elevii străini și cu elevii noștri activități practice, atât specifice unor discipline din profilul STEM: chimie, fizică, biologie, matematică, robotică, informatică, cât și activități practice de geografie și istorie.

Acest schimb de experiență a fost util și benefic atât pentru profesorii implicați, cât mai ales pentru elevii care au luat parte la aceste activități, ce au permis acumularea de cunoștințe noi și de dezvoltare a unor competențe și abilități.

Pentru instituția noastră, care a fost desemnată Școală Europeană în 2022 și care are experiență în derularea de proiecte Erasmus+ cu finanțare europeană începând din 2014, a fost o oportunitate deosebită de a întări relațiile cu partenerii din proiect, de a prezenta cultura, obiceiurile și tradițiile românești promovate și de elevii noștri și de a dezvolta dimensiunea europeană a colegiului.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 26 Octombrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.