Monitorul de Suceava

Gheorghe Flutur, alături de unul dintre primarii din „tânăra generație de liberali”, Ionuț Andreica, de la Râșca, la depunerea jurământului

Dana HUMOREANU

Prim-vicepreședintele Partidului Național Liberal, Gheorghe Flutur, a participat, sâmbătă, la depunerea jurământului de către primarul liberal al comunei Râșca, Ionuț Andreica.

PNL Suceava a transmis, printr-un comunicat de presă, că la ceremonia de învestire primarul Ionuț Andreica, aflat la al doilea mandat, a depus jurământul „în fața unei săli pline”, ocazie cu care Gheorghe Flutur a trecut în revistă câteva dintre proiectele puse în practică de administrația liberală din ultimii patru ani, în care și el a fost implicat, în calitate de președinte al CJ Suceava. 

Flutur a menționat modernizarea a două cămine culturale, din Jahalia și Slătioara, finanțarea prin fonduri europene a restaurării Mănăstirii Râșca, monument istoric, precum și extinderea rețelei de apă prin programul „Anghel Saligny”, care a permis realizarea a 20 km de rețea de apă și construcția unei stații de captare.

„În domeniul gazului metan, prim-vicepreședintele CJ Suceava a fost direct implicat la nivel central, reușind să aducă în proiect 59 de primării pentru extinderea rețelei de gaze naturale. Toate școlile din comuna Râșca au fost dotate cu mobilier, echipamente IT, PC-uri și table inteligente. Pe un proiect european GAL, a fost adusă o mașină de pompieri, iar recent, Consiliul Județean a ajutat comuna cu un microbuz școlar electric. Peste 400 de copii din școlile din Râșca beneficiază de o masă caldă zilnic, iar un proiect de peste 4 km de drumuri comunale a fost deja aprobat pentru modernizare de către CNI. Totodată, s-au modernizat alți 2 km de drumuri din surse proprii, iar comuna are un proiect pe fonduri de mediu pentru instalarea de panouri fotovoltaice, care vor asigura energia necesară instituțiilor publice și iluminatului stradal al comunei”, se arată în comunicat.

De asemenea, se evidențiază că primarul Ionuț Andreica reprezintă „generația tinerilor liberali de care PNL Suceava este mândru, alături de alți tineri liberali, precum Adrian Frâncu de la Calafindești, Andrei Mazăre de la Dorna Arini și Marcela Bârsan de la Capu Câmpului”. 



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 26 Octombrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.