Monitorul de Suceava Automobilism

Frații Vladimir și Andrei Rebenciuc își urmează visul în Campionatul Național de karting

Gabriel TODERAŞCU

După ce anul trecut s-a regăsit printre protagoniștii Clasei PUFO, izbutind să câștige Cupa României și să devină vicecampion național de karting, suceveanul Vladimir Rebenciuc, în vârstă 9 ani și jumătate, a concurat foarte bine în actualul sezon competițional la categoria superioară, MINI 60, rezervată piloților cu vârsta cuprinsă între 8 și 12 ani.

Pilotul de la Borțov Racing a avut stabilit drept obiectiv pentru ediția recent încheiată a Campionatului Național o clasare între primii opt, reușind să se poziționeze la final pe locul cinci. Înainte de ultima cursă a sezonului, Vladimir se afla în cursa pentru poziția a treia, însă a avut ghinion încă de la start, când  motorul monopostului său n-a vrut să pornească, așa că speranțele sale la o clasare pe podium s-au risipit.

Nici Andrei, fratele mai mic al lui Vladimir, în vârstă de 7 ani, nu s-a lăsat mai prejos. A concurat curajos la clasa PUFO și a acumulat multe cunoștințe, reușind să ocupe locul al șaptelea în ierarhia finală.

Chiar dacă sezonul intern s-a încheiat, Vladimir continuă pregătirile pentru ediția următoare a Campionatului Național, unde vizează o clasare între primii trei.

Astfel, între 25-27 octombrie va participa în Italia, pe Circuitul South Garda de la Lonato, la Trofeo delle Industrie, un concurs prestigios, unde an de an își anunță prezența cei mai buni tineri piloți din toată lumea, și care i-a avut pe lista câștigătorilor în trecut pe cunoscuții piloți de formula unu Lewis Hamilton și Giancarlo Fisichella.

Trofeo delle Industrie prefațează Campionatul European de la Valencia (Spania), din 4-9 noiembrie, unde Vladimir Rebenciuc este unul dintre cei doi piloți care reprezintă țara noastră.

Pilotul sucevean va încheia activitatea competițională din 2024 în weekendul 22-24 noiembrie, când va lua startul la concursul de Cupa Mondială WSK Final Cup, la Cremona, în Italia.

Vladimir și Andrei Rebenciuc sunt elevi la Școala Gimnazială nr. 3 din Suceava, unde primesc toată atenția și înțelegerea din partea cadrelor didactice și a conducerii unității de învățământ pentru a-și putea urma visul.

 



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 16 Octombrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.