Monitorul de Suceava

Fotbaliști din „generația de aur” a României, prezenți la meciul de retragere a internaționalului sucevean Mihai Roman

Dan COMAN

Mai mulți fotbaliști din „generația de aur” a României, alături de alți mari jucători ai Naționalei au participat, sâmbătă, pe noul stadion din Putna la meciul de retragere din activitate a fostului internațional sucevean Mihai Roman. Acesta a avut zece selecții la Naționala de fotbal a României. Meciul de retragere a lui Mihai Roman a avut loc la Putna, locul în care și-a început activitatea fotbalistică în urmă cu 24 de ani. Întregul eveniment s-a desfășurat pe stadionul din Putna care face parte din noua bază sportivă din această comună.

Evenimentul de sâmbătă a fost moderat de directorul școlii din Putna, Ciprian Crețan și de noul președinte al clubului Bradul Putna, Manuel Costache, alături de care au fost prezenți și primarul comunei, Gheorghe Coroamă și președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur. După o scurtă rugăciune de binecuvântare spusă de starețul Mănăstirii Sihăstria Putnei, Nectarie Clinici și discursurile oficialităților, a urmat un moment de premiere a tuturor jucătorilor echipei Bradul Putna, începând cu generația anilor ’70 – ’80, fiind evidențiați în mod special componenții lotului care în sezonul 2013 – 2014 au câștigat titlul județean. De asemenea, în fața celor peste 1.000 de spectatori prezenți, a fost interpretat noul imn al echipei Bradul Putna, versurile acestuia fiind scrise de primarul Gheorghe Coroamă.

După acest moment, în aplauzele întregului stadion, în fața publicului a venit fostul internațional român Mihai Roman, care, vizibil emoționat, a ținut să mulțumească tuturor celor care au fost alături de el în cariera sa de fotbalist. Cu această ocazie, primarul din Putna, Gheorghe Coroamă, i-a oferit acestuia titlul de „Cetățean de Onoare” al comunei”. De asemenea, președintele Asociației Județene de Fotbal Suceava i-a oferit lui Mihai Roman un tricou al Naționale României semnat de toți jucătorii care au jucat vineri în meciul contra echipei din Kosovo, câștigat cu 3-0. Tot Ciprian Anton i-a oferit fostului internațional român și prima legitimație de fotbalist pe care a avut-o la echipa Bradul Putna, alături de mai multe fotografii din meciurile jucate de Mihai Roman. De precizat că Mihai Roman și-a început activitatea în anul 2000 la Bradul Putna, după care și-a continuat cariera la Bucovina Rădăuți, Cetatea Suceava, FC Brașov, Rapid București, FC Toulouse, FC Botoșani, FCSB, el având și zece selecții în echipa Națională. După retragerea din activitate, Mihai Roman a deschis la Vicovu de Sus o academie de sport care are secții de fotbal, volei și handbal.

Florin Prunea, Jean Vlădoiu și Tybor Selymeș, alături de Mihai Roman la meciul de retragere

După partea oficială a evenimentul, a urmat momentul așteptat de toți spectatorii și anume meciul dintre echipa România All Time și echipa „Mihai & Friends”. Aplaudați de întreg stadionul, pe teren au intrat unii dintre cei mai cunoscuți jucători de fotbal ai României, Florin Prunea, Jean Vlădoiu,  Tybor Selymeș, Marian Ivan, Liviu Ciobotariu, toți componenți ai „generației de aur”, alături de care au mai fost jucat Dorin Goian, George Ogăraru, Raul Rusescu, Dani Coman, Cătălin Munteanu, Mihai Roman, Ovidiu Roman, Iulian Mihăilă, Dragoș Grigore și Romeo Surdu. Mihai Roman a jucat atât la echipa României, cât și de echipa care i-a purtat numele. Jucătorii celor două echipe s-au aliniat la mijlocul terenului unde au ascultat Imnul Național, interpretat de o cântăreață din Putna, Alexandra Dan, după care lovitura de începere a fost dată de o altă invitată de marcă a evenimentului de sâmbătă, medaliata cu aur și argint la Jocurile Olimpice de la Paris, canotoarea suceveană Ancuța Bodnar.

Meciul a fost condus de arbitrul internațional de linie, suceveanul Sebastian Gheorghe.  Meciul a început în forță și doar după câteva minute scorul a fost deschis pentru echipa „Mihai & Friends” chiar de către Mihai Roman, dintr-o lovitură de la 11 metri pe care tot el o obținuse. Tot după câteva minute, echipa „România All Time” a egalat prin Jean Vlădoiu. Cei peste 1.000 de spectatori prezenți au avut parte de un meci frumos, cu multe goluri, câștigat la final de echipa „România all time” cu scorul de 8 la 6.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 07 Septembrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.