Monitorul de Suceava

Flutur propune construcția a trei noi magistrale de apă dinspre sursa de la Berchișești către zonele Suceava, Dolhasca și Rădăuți

Dan COMAN

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, propune construcția a trei noi magistrale de apă potabile dinspre sursa Berchișești către zonele Suceava, Dolhasca și Rădăuți.

Prezent marți în localitatea Șcheia pentru a verifica stadiul lucrărilor la proiectul pentru construcția noilor rețele de apă și canalizare, Gheorghe Flutur a spus că această investiție este absolut necesară având în vedere că multe localități din județ se confruntă cu o criză a apei potabile. „Am avut discuții avansate cu privire la această investiție și mă voi ține de asta indiferent din ce poziție voi fi.  Și vorbim aici de aducerea a cel puțin trei magistrale de apă de la Berchișești către partea de est a județului. O magistrală mai este nevoie de la Berchișești la Suceava, pentru că actuala nu face față, o magistrală către Dolhasca și una către Rădăuți”, a spus șeful administrației județene.

El a amintit de problemele apărute în alimentarea cu apă potabilă a orașului Solca, dar și cele din zona Cajvana - Botoșana, precizând că aici e nevoie de investiții mari pentru a asigura alimentarea cu apă a populației. „Am cerut Guvernului să găsească noi surse de finanțare pentru gestionarea crizei apei. Sunt din ce în ce mai mulți consumatori, toată lumea vrea să se racordeze la apa de la Berchișești, iar în momentul de față actuala magistrală este la limită să facă față și consumului din localitățile învecinate Sucevei, cum ar fi Șcheia, Adâncata sau Salcea. Din acest motiv ne mai trebuie cel puțin o magistrală numai pentru zona Sucevei, dar și pentru celelalte părți ale județului”, a spus Flutur.

El a arătat că în momentul de față în județ este în desfășurare cel mai mare proiect din acest mandat al său de președinte al CJ Suceava, în valoare de 275 de milioane de euro, pentru construcția de rețele de apă și canal în mai multe localități.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 08 Octombrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.