Monitorul de Suceava

Flutur le transmite sucevenilor că oferta PSD pentru următorii patru ani va fi „o variantă de ocolire” a finanțărilor pentru județ

Dan COMAN

Președintele PNL și al Consiliul Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a transmis, vineri, un comunicat către suceveni, în care spune că în mod sigur, oferta PSD pentru următorii patru ani va fi „o variantă de ocolire” a finanțărilor pentru județ.

Gheorghe Flutur a spus că și după alegerile din 9 iunie a continuat cu aceeași energie să ducă la bun sfârșit proiectele Consiliului Județean Suceava și a început multe altele noi pentru județ.

„Am arătat aproape zilnic proiecte făcute, la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, la Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” Suceava, pe drumurile județene, la instituțiile de asistență socială, în parteneriatele cu primăriile, în domeniul cultural, pentru a cunoaște realizările din ultima perioadă a administrației județene Flutur. La toate acestea au fost atacuri și critici și nu de la adversari politici, ci de la aliații politici sau așa-zișii aliați politici PSD”, a precizat Flutur.

El a adăugat că în ultimele zile, după ce PSD a intensificat presiunea asupra primarilor liberali pentru ca aceștia „să le declare credința în aceste alegeri”, așa-zișii aliați au ieșit la atac la adresa sa.

„Pare că și-au făcut calendar și grafic cine să-l atace pe Gheorghe Flutur. E o concurență ca și cum ar fi o condiție de a fi pe listă dacă îl ataci pe Flutur. Dragi suceveni, m-am obișnuit cu asta, eu rezist la asta, sunt un om puternic datorită vouă, dar trebuie să vă spun că sunt îngrijorat de foarte slaba pregătire, lipsa de documentare, reaua credință și veninul pe care le manifestă cei care mă atacă”, a afirmat liderul PNL Suceava.

El consideră că dacă cei de la PSD ar fi făcut o minimă documentare atunci când au afirmat ceva, și-ar fi dat seama că nu pot arunca în spațiul public „orice, oricum și despre cine nu-ți place ție, dar ei o fac”.

 

·        Flutur spune că CJ Suceava a scurtat timpul pentru documentația centurii Humorului, în timp ce PSD caută argumente pentru a nu mai realiza această investiție

 

Gheorghe Flutur a ținut să explice și cazul Autostrăzii Nordului, din care face parte și varianta ocolitoare de la Gura Humorului.

„Lumea trebuie să știe că variantele ocolitoare de pe drumurile naționale sunt obligațiile Ministerului Transporturilor și aici, pe DN17 Suceava - Vatra Dornei, obligațiile pentru Centura Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei, ca și a Fălticeniului pe DN2, sunt ale Ministerului Transporturilor”, a spus Flutur.

Președintele CJ Suceava a spus că atunci când a văzut volumul mare de lucru al ministerelor, a cerut descentralizarea prin lege, acum existând un act normativ pentru ca unele lucrări să fie făcute de administrațiile județene sau de primării.

„Am fost printre primii, CJ Suceava, care ne-am implicat în demararea lucrărilor de licitație pentru proiectarea Autostrăzii Nordului, partea de centură a Gura Humorului. De ce? Pentru că e cel mai aglomerat loc din județul Suceava”, a subliniat șeful administrației județene. El a mai adăugat că proiectarea propriu-zisă, stabilirea traseului, identificarea proprietarilor, foraje, găsirea de soluții tehnice, consultare vecini, avize de la instituțiile statului, a durat mai bine de doi ani, mai puțin decât dacă s-ar fi făcut de minister.

„Am scurtat cu cel puțin un an și jumătate documentația. S-a finalizat documentația, a fost însușită de Ministerul Transporturilor și deci de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. A fost aprobată în ședința de Guvern în primăvară, a fost plătită proiectarea de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și nu de CJ Suceava, cum spun cei din PSD, și vă pot pune la dispoziție dovada plății. Totuși, nu s-a scos la licitație din primăvară până acum de către CNAIR și Ministerul Transporturilor”, a afirmat președintele CJ Suceava.

El a precizat că varianta ocolitoare Gura Humorului este în regim de autostradă, cu două benzi pe sens și are viaducte pe apa Moldovei pe aproape 60% din traseu, acesta fiind cel mai bun traseu.

„Astăzi, PSD vine public cu argumente că nu se poate face. Încă o dată, dragi suceveni, Flutur și Consiliul Județean Suceava au predat documentațiile la cheie, au fost aprobate. Vă las pe dumneavoastră să judecați cine are dreptate. Pentru centurile Câmpulung și Vatra Dornei, responsabilitatea proiectării și construcției era la CNAIR și Ministerul Transporturilor, unde firma care făcea proiectarea a abandonat proiectul de mai bine de doi ani și nu s-a mai întâmplat nimic. Același lucru l-am făcut cu bună credință în toate domeniile de care m-am ocupat, dar astăzi PSD dorește să arunce la coș munca administrației liberale. Se întâlnesc doar ei între ei la inaugurări făcute de Flutur. Uitați-vă la ultima, la Fălticeni, unde la Baza Nautică „Nada Florilor” din Fălticeni nu i-au dat voie primarului cu care am fost partener să mă invite la inaugurare.

Ce cred eu, dragi suceveni, este că oferta PSD pentru județul nostru este, într-adevăr, o variantă de ocolire a finanțărilor județului Suceava în următorii 4 ani. Da! Deci, o variantă de ocolire a județului Suceava”, a încheiat Gheorghe Flutur.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 11 Octombrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.