Monitorul de Suceava

Flutur consideră că și drumul Panaci – Bilbor va fi unul dintre cele mai spectaculoase trasee turistice din județ

Dan COMAN

 

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, consideră că și drumul Panaci – Bilbor, care face legătura cu Ardealul, va fi unul dintre cele mai spectaculoase trasee turistice din județ. Gheorghe Flutur a fost prezent, marți, pe șantierul lucrărilor de modernizare a tronsonului de drum județean de la Panaci – Bilbor, pe o lungime de 3,6 kilometri. Flutur a spus că investiția este realizată printr-un proiect al Consiliului Județean Suceava în valoare de opt milioane de euro, finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

„Este un drum care leagă Vatra Dornei de Ardeal, de județul Harghita. Am venit cu 26 de kilometri de drum județean modernizat de la Vatra Dornei, Panaci, Glodu, iar aici este cea mai dificilă porțiune. Aici sunt circa 120.000 de metri cubi de pământ care se mișcă, aici se văd utilaje și se poate observa cum se stabilizează patul drumului cu o membrană geogrilă. Sunt circa 52.000 mp de astfel de membrană pentru stabilizare”, a spus șeful administrației județene.

El a subliniat că modernizarea acestui drum este o lucrare dificilă, iar perioada favorabilă în care se poate lucra este relativ scurtă. „Sperăm să grăbească lucrările constructorul, dar este una dintre cele mai spectaculoase și utile lucrări, care face legătura cu Ardealul și deschide o perspectivă de dezvoltare turistică senzațională. Sunt 19 podețe, peste 7 kilometri de șanțuri, drenuri, cămine de vizitare, foarte multe ziduri de sprijin cu înălțimi mari care să stabilizeze terenul”, a explicat Gheorghe Flutur.

El a mai precizat că instituția pe care o conduce a avut multe investiții curajoase în modernizarea unor drumuri care traversează pasurile din județ. „Numai dacă ne gândim la pasul Stânișoara de la Mălini, modernizat de CJ Suceava, pasul Prihodiște, care leagă Stulpicaniul de Câmpulung Moldovenesc, pasul Pleșa pe Obcina Mare, pasul Puzdra, care leagă Frasin de Broșteni, sunt câteva dintre investițiile făcute de noi. Lucrări dificile, dar cu un caracter turistic deosebit, dar și economic”, a declarat președintele CJ Suceava.

El și-a exprimat speranța că în condițiile în care vremea este bună constructorul va grăbi lucrările. Gheorghe Flutur a spus că pe tronsonul Panaci – Bilbor mai sunt de făcut încă trei serpentine. Flutur a ținut să precizeze faptul că după finalizarea acestui drum legătura cu Ardealul va fi mult mai ușoară, din această locație și până la Toplița fiind o distanță de 34 de kilometri.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 24 Septembrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.