Monitorul de Suceava

Finanțele îi avertizează pe suceveni cu privire la o tentativă de înșelăciune în numele Direcției Generale Antifraudă Fiscală

Dan COMAN

 

Administrația Județeană a Finanțelor Publice îi atenționează pe suceveni cu privire la o tentativă de înșelăciune în numele Direcției Generale Antifraudă Fiscală. Aceasta după ce mai mulți contribuabili, persoane fizice, au semnalat că primesc e-mailuri de la ANAF prin care li se solicită achitarea unei garanții în valoare de 1.000 de euro, pentru a beneficia ulterior de o sumă de bani.

„Acest e-mail este o tentativă de înșelăciune și nu trebuie să îi dați curs. Precizăm că ANAF nu solicită garanții în vederea premierii contribuabililor. E-mailul menționat cuprinde elemente incoerente, cu greșeli gramaticale și promisiuni nereale”, se arată într-un comunicat transmis de Finanțele sucevene. Potrivit aceleiași surse, ANAF comunică securizat prin serviciul Spațiul Privat Virtual, pus la dispoziția contribuabililor, gratuit, care a fost creat și dezvoltat tocmai pentru o comunicare sigură cu instituția. În același timp, contribuabilii pot obține informații fiscale cu caracter general la call center-ul ANAF 031.40.39.160.



 



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 18 Iunie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.