Monitorul de Suceava

Festivalul Fanfarelor Țărănești de la Calafindești, un proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii

Sandrinio NEAGU

 

Festivalul Concurs Național al Fanfarelor Țărănești de la Calafindești va avea loc anul acesta în ziua de sâmbătă, 26 octombrie.

Evenimentul, care a ajuns deja la ediția a XVI-a, va debuta la ora 13.00, cu o defilare a formațiilor participante pe străzile din Calafindești, iar ulterior va avea loc concursul propriu-zis.

Ediția din acest an este un proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii, iar implicarea acestei structuri i se datorează primarului Adrian Frîncu.

”Am dorit să dăm o altă dimensiune acestui festival de tradiție și sper ca lucrurile să fie la un alt nivel. Eu spun că timp de o zi, Calafindești va fi capitala României în ceea ce privește muzica de fanfară. E un segment care face parte din cultura țării noastre, din tradiția nunților sau a înmormântărilor neamului nostru și nu numai. De aceea, cred că un festival al fanfarelor țărănești reprezintă o modalitate extrem de bună de a păstra această tradiție”, a explicat primarul din Calafindești, Adrian Frîncu.

La ediția din acest an, marele premiu va fi în valoare de 6.000 de lei, dar vor mai exista și alte premii.

Jurizarea va fi realizată de Alexandru Havriliuc, Bogdan Cotruț, Ghiocel Cioltan, Romeo Grosu și Marcel Dupu, iar prezentator și solist este Marian Gogan.

Înscrierea fanfarelor la ediția din acest an se poate face până vineri, 25 octombrie, inclusiv. Până acum s-au înscris deja 11 fanfare țărănești.  



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 22 Octombrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.