Monitorul de Suceava Vernisaj, 5 iulie

Expoziția temporară de artă plastică „Basarabia în culori”, la Muzeul Arta Lemnului

Daniela MICUŢARIU

La Muzeul Arta Lemnului din Câmpulung Moldovenesc va avea loc vineri, 5 iulie 2024, de la ora 18:00, vernisajul expoziției temporare de artă plastică „Basarabia în culori”, expoziție realizată de Vasile Dohotaru.

Pictor, sculptor și grafician, Vasile Dohotaru (n. 10 aprilie 1955, comuna Curchi, județul Orhei, Republica Moldova) este maestru în artă a Republicii Moldova, membru al UAP din Republica Moldova, membru al UAP București, membru AIAP Paris și autor a numeroase expoziții atât în Republica Moldova, cât și în România și alte țări europene, conform datelor prezentate de organizatorii expoziției.

Lucrările pictorului Vasile Dohotaru se află în numeroase colecții publice, dar și în colecții private din România, Republica Moldova, Austria, Danemarca, Elveția, Franța, Germania, Marea Britanie, Olanda, SUA.

Artistul Vasile Dohotaru aduce pe simezele sălii de la Mansarda Muzeului Arta Lemnului din Câmpulung Moldovenesc o suită de patruzeci de lucrări cu peisaje basarabene. Lucrările vor sta pe simeze și pot fi admirate în perioada 5 iulie - 1 septembrie 2024.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 01 Iulie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.