Monitorul de Suceava Alertă ISU

Explozie într-un apartament din Molid - Vama

Florin PAIU

Pompierii militari suceveni au fost alertați, sâmbătă, cu privire la faptul că într-un apartament dintr-un bloc de locuințe din satul Molid, comuna Vama, s-a produs o explozie.

Pompierii militari au intervenit de urgență la fața locului cu autospecială de stingere, alături de două ambulanțe de la SAJ Suceava.

Prima constatare importantă a fost că explozia nu a fost urmată de incendiu.

În apartament se aflau la momentul exploziei un bărbat și o femeie. 

”În interiorul apartamentului se aflau două persoane, un bărbat și o femeie. Bărbatul a refuzat examinarea din punct de vedere medical, iar femeia a suferit un atac de panică, dar ulterior a refuzat transportul la o unitate spitalicească.

Din fericire, evenimentul s-a soldat doar cu pagube materiale”, a transmis ISU Suceava.

Din cercetările ulterioare a rezultat că explozia s-a produs pe fondul acumulărilor de gaze. Mai concret, femeia a folosit aragazul și nu a sesizat că un ochi a rămas cu gazul deschis. Explozia s-a produs când bărbatul a încercat să aprindă aragazul cu o brichetă.

Pagubele produse prin explozie în apartament au fost evaluate la 5.000 de lei.

Din verificările efectuate de către lucrători din cadrul Inspectoratului de Construcții din Suceava a rezultat faptul că structura de rezistență a blocului nu a fost afectată, neimpunându-se evacuarea locatarilor.

 



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 21 Octombrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.