Monitorul de Suceava

Evaziune fiscală de peste 300.000 de lei la o școală de șoferi

Florin PAIU

Polițiștii de la investigarea infracțiunilor economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, au efectuat percheziții, marți, 22 octombrie, într-un caz de evaziune fiscală în domeniul prestărilor de servicii de pregătire a persoanelor în vederea obținerii permisului de conducere.

Au avut loc 5 percheziții în municipiul Suceava, datele de anchetă adunate indicând un prejudiciu estimat de 327.000 de lei.

”În perioada ianuarie 2017 – decembrie 2020, reprezentanţii unei societăţi comerciale (şcoli de şoferi) din municipiul Suceava au omis, în mod repetat, să înregistreze toate veniturile realizate din activitatea de pregătire a cursanților care doreau obținerea permisului de conducere, sustrăgându-se prin această modalitate de la plata obligațiilor fiscale față de bugetul de stat”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

La percheziții s-au ridicat înscrisuri, documente contabile, două laptopuri de la domiciliul fostului administrator şi un dosar care conţine documente contabile în format electronic.

Ancheta din acest caz este în plină desfășurare pentru stabilirea exactă a prejudiciului și punerea sub acuzare a persoanelor implicate. 



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 23 Octombrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.