Monitorul de Suceava

Esplanada din centrul Sucevei, brazdată de grăsime și zoaie, la două zile după Târgul de toamnă

Adelina TALPALARIU

Cine are poftă de o plimbare, îmbiat de vremea prietenoasă a începutului de toamnă, ar face bine să evite zona centrală a municipiului Suceava.

Paradoxal, esplanada centrală este una dintre cele mai murdare, slinoase și respingătoare zone din oraș.

La două zile de la terminarea Târgului de toamnă „Produs în Bucovina”, mâzga, noroiul și grăsimea scursă de la grătarele comercianților nu au fost curățate încă.

Cel mai probabil, curățenia de după eveniment a însemnat doar un măturat superficial, în condițiile în care dâre de băutură, grăsime, unsoare și noroi adus de pe roţile maşinilor care au facut aprovizionarea se lipesc de tălpile trecătorilor.

Luni dimineață, mizeria se întindea aproape pe toată esplanada, îndeosebi în zona din fața Palatului Prefecturii, iar marți dimineață scenariul era același.

Probabil ceva perii, detergent și apă din abundență ar fi rezolvat măcar parțial situația și ar fi dat o „față” mai agreabilă celei mai mari zone pietonale din municipiul Suceava.

Nu mai aducem în discuție granitul chinezesc ciobit în mare parte, dale dislocate, care joacă, spoturile lipsă, mizeria porumbeilor, probleme care au întâlnit doar promisiuni deocamdată, nu și rezolvare.

 



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 24 Septembrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.