Monitorul de Suceava Donații

Elevi de la Școala Gimnazială „Bogdan Vodă” Rădăuți, implicați în activități de voluntariat

Daniela MICUŢARIU

Elevii claselor a II-a, I și pregătitoare de la Școala Gimnazială „Bogdan Vodă" Rădăuți, coordonați de profesoarele Mirela Chidon-Frunză, Otilia Prelipcean și Ramona Roteliuc, au fost vineri, 25 octombrie 2024, oaspeții Centrului Social „Maria Ward" din Rădăuți. 

Ei au oferit copiilor de la Centrul Social „Maria Ward" fructe, alimente de bază și produse de igienă, în cadrul activității outdoor, iar cele trei cadre didactice coordonatoare au susținut activități educative interactive de tip e-learning (jocuri, quiz-uri, exerciții de atenție și concentrare) pe tema alimentației sănătoase, evidențiind efectele și beneficiile acesteia asupra dezvoltării armonioase a copiilor și adulților, a reducerii afecțiunilor cronice, a menținerii stării de sănătate fizică și mintală, a creșterii longevității. 

Cei mici s-au bucurat de daruri, au participat cu interes la activitatea educativă interactivă, au cântat și au petrecut timp de calitate împreună.

Dublul scop al activității, după cum au explicat cadrele didactice, a fost de a informa copiii corect asupra principiilor de bază ale alimentației sănătoase, precum și de a le oferi copiilor din Centrul Social „Maria Ward" fructe, alimente de bază și produse de igienă, alături de zâmbete, prietenie și voioșie.

 
Acțiunea de vineri, 25 octombrie, face parte din programul național Școala Altfel. Copiii de la Școala Gimnazială „Bogdan Vodă” Rădăuți derulează, în cadrul proiectului VREAU (Voluntariat, Responsabilitate, Empatie, Altruism, Unitate), activități de voluntariat cu și pentru persoane aflate în dificultate.

Toți elevii și cadrele didactice din școală au participat la activități de voluntariat la Centrul Social „Maria Ward", Căminul pentru persoane vârstnice, Asociația „Sf. Agafia”, Centrul de refugiați, Casa de tip familial „Universul copiilor", Așezământul „Sf. Ierarh Leontie”, Biserica „Sf. Dumitru” din municipiul Rădăuți.

 



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 26 Octombrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.