Monitorul de Suceava

Dumitru Parasca, creatorul Festivalului Sânzienelor: „Din frustrare am făcut acest festival”

Tiberiu AVRAM

Dumitru Parasca este cel care a creat, în 2015, Festivalul Sânzienelor, ajuns astăzi, în 2024, la cea de a zecea ediție și la titulatura de Festivalul Național Concurs „Regina Sânzienelor”. De profesie jurist, Dumitru Parasca, născut în Vicovu de Sus, este și poet și scriitor, având publicate trei cărți.

Festivalul Național Concurs „Regina Sânzienelor”, care se desfășoară, anual, în diverse locații din zona Rădăuți, a ajuns astăzi să aibă ambasadori în toate județele țării, dar și peste hotare, acolo unde există comunități importante de români.

Sub egida Asociației Culturale „Regatul Sânzienelor” au văzut lumina tiparului două volume - „Poftiți la masa strămoșilor noștri! - Bucate românești și povești despre români!” și „Omul și alte leacuri - Vindecări ce au schimbat destine prin veacuri”. Cărțile conțin rețete și leacuri vechi din aproape toate județele țării, realizarea celor două volume fiind făcută grație muncii depuse de ambasadorii festivalului.

 

 

Din interviul pe care îl puteți viziona integral pe site-ul „Monitorului de Suceava”, dar și pe canalul de YouTube și pe pagina de Facebook ale ziarului nostru, puteți afla de ce Dumitru Parasca a spus că „din frustrare am făcut acest festival”, cum se desfășoară acest festival și cum a evoluat de-a lungul anilor, ajungând la o manifestare cu acoperire națională. Tot din acest interviu mai puteți afla de ce a fost nevoit Dumitru Parasca să deschidă în Rădăuți Ceainăria/Cafeneaua „Regatul Sânzienelor”, dar și ce dificultăți a întâmpinat de-a lungul anilor în organizarea acestui festival.

#DumitruParasca   #Festivalul Sânzienelor #FestivalulNaționalConcursReginaSânzienelor

#Sânziene 



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 15 Octombrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.