Monitorul de Suceava Soluții

Două școli din Vicovu de Sus și Vicovu de Jos au solicitat IȘJ Suceava începerea noului an școlar cu ore online

Dan COMAN

Prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, a anunțat că aproape 800 de preșcolari și elevi din orașul Vicovu de Sus și comuna Vicovu de Jos vor începe noul an școlar în alte locații decât unitățile în care învață, având în vedere că acestea sunt în curs de reabilitare. Alexandru Moldovan a spus că este vorba despre Școala Nr. 2 Laura din Vicovu de Sus și Școala Gimnazială Nr. 2 Remezău din Vicovu de Jos. Moldovan a precizat că, având în vedere că lucrările de reabilitare sunt în curs de realizare, directorii celor două unități școlare au solicitat Inspectoratului Școlar și Ministerului Educației ca după începerea anului școlar cursurile să se desfășoare online. Moldovan a precizat că la școala din Vicovu de Sus este vorba despre 22 de clase cu 420 de copii, iar la Vicovu de Jos sunt 21 de clase cu aproape 400 de copii.

„Am avut parte de o situație unică la nivel național. Din cauza unor chestiuni obiective la Vicovu de Sus și Vicovu de Jos, directorii școlilor au solicitat IȘJ Suceava începerea anului în sistem online deoarece nu sunt finalizate proiectele de reabilitare a școlilor. Solicitarea nu a fost aprobată de ministerul de resort, astfel încât împreună cu domnul subprefect Cristian Șologon am avut o ședință la sediul Inspectoratului Școlar, unde au fost prezenți și primarii celor două localități și directorii de școli pentru a identifica soluții pentru relocarea elevilor”, a spus prefectul județului.

El a precizat că până la începerea anului școlar autoritățile locale din Vicovu de Sus și Vicovu de Jos vor găsi soluții pentru relocarea preșcolarilor și elevilor astfel încât aceștia să nu învețe în sistem online. De altfel, în cursul zilei de joi, primarul din Vicovu de Sus, Vasile Iliuț, a precizat că deja au fost identificate spațiile necesare pentru relocarea sălilor de clasă, o parte la Școala Plai și o parte la căminul cultural din Laura. Vasile Iliuț a precizat că în două săptămâni vor fi finalizate lucrările la Școala Gimnazială Nr. 2 din Laura. În același timp, și autoritățile locale din Vicovu de Sus au găsit spațiile necesare pentru relocarea claselor din școala aflată în reabilitare, elevii urmând să învețe într-o clădire nouă, construită în curtea unei biserici din zona Remezău. Lucrările de modernizare la Școala Nr. 2 din Vicovu de Sus vor fi finalizate în trei săptămâni.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 06 Septembrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.