Monitorul de Suceava Am trăit să vedem și asta!

Două minore au suferit răni după ce două autobuze ale TPL s-au ciocnit în sensul giratoriu de la Bazar

Sandrinio NEAGU

Două autobuze mari ale societății de transport public local TPL Suceava s-au ciocnit în după-amiaza zilei de sâmbătă, în sensul giratoriu de la Bazar. În fiecare autobuz se aflau circa 20 de persoane, iar două minore dintr-unul dintre autobuze au fost rănite de cioburile de sticlă rezultate din geamurile sparte. Cele două fete rănite de cioburile de sticlă, în vârstă de 12 și 14 ani, au ajuns ulterior la Unitatea Primire Urgențe a Spitalului Clinic de Urgență Suceava cu diferite plăgi și excoriații.

Cei doi șoferi au fost testați cu aparatul etilotest și s-a constatat că nu consumaseră băuturi alcoolice. Cele două autobuze plecaseră din stația de la Iulius Mall, unul mergea spre Burdujeni și celălalt spre Centru, iar accidentul a avut loc din cauza unuia dintre șoferi care nu a acordat prioritate, fără a fi exclusă și o implicare a celui de-al doilea șofer de la TPL.

Directorul TPL Suceava, Gabriel Petruc, a precizat că ambele autobuze au fost retrase de pe traseu și au fost înlocuite. A fost demarată o anchetă internă, în care vor fi analizate inclusiv imaginile de pe camerele de supraveghere de pe cele două mijloace de transport în comun. În funcție de concluziile care se vor trage, vor fi stabilite și sancțiunile care trebuie aplicate. Din păcate, incidentele în care sunt implicați șoferi ai TPL sunt tot mai dese, iar cel mai șocant caz este cel al șoferului care în dimineața zilei de 23 august a fost prins la volan, cu un autobuz plin de călători, cu o alcoolemie de 1,06 la mie în sânge.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 09 Septembrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.