Monitorul de Suceava

Două autoutilitare cu cherestea de pe piața neagră, oprite una după alta de polițiștii de la Burdujeni

Florin PAIU

Polițiștii de la Secția Burdujeni și-au făcut o constantă din a depista pe raza de competență mașini care transportă cantități mai mari sau mai mici de lemn fără acte, fapt care evident că trebuie evidențiat pozitiv.

Mașinile cu lemne sunt oprite și verificate la timp de noapte sau la primele ore ale dimineții iar confiscările de lemn au fost destul de dese. Așa s-a întâmplat și în dimineața zilei de 17 octombrie, în jurul orei 6.00, când patrula auto din cadrul Secției de Poliție Burdujeni a oprit pentru control, pe strada Cuza Vodă, două autoutilitare Mercedes Benz în care se afla cherestea.

La volan erau doi bărbați din comuna Frătăuții Vechi, care nu au putut prezenta vreun document de proveniență pentru lemn. Cheresteaua provenea așadar dintr-o sursă din afara circuitului legal.

După inventariere s-a constatat că una din autoutilitare transporta aproape 4 mc cherestea rășinoase, în valoare de aproximativ 3.500 de lei iar a doua aproape 2 mc cherestea, cu o valoare de aproximativ 1800 de lei.

În ambele cazuri, cantitățile de cherestea au fost confiscate și predate în custodie unui inginer silvic din cadrul Ocolului Silvic Adâncata iar cei doi șoferi au fost sancționați contravențional pentru transport ilicit de material lemnos.

 



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 19 Octombrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.