Monitorul de Suceava

Donație făcută de consulii onorifici din România pentru Fundația „Mission Emmanuel“ din Suceava

Dan COMAN

Fundația „Mission Emmanuel“ din Suceava a primit o importantă donație în bani de la Uniunea Consulilor Onorifici din România. Este vorba despre o sumă de 25.000 de lei, banii fiind strânși la un bal caritabil organizat în primăvara acestui an de Uniunea Consulilor Onorifici din România, la Inter Continental Athénée Palace Bucharest Hotel. Înmânarea cecului președintelui Fundației „Mission Emmanuel” Suceava, Ioan Bădeliță, a avut loc cu prilejul unei întâlniri pe care consulii onorifici din România au avut-o vineri cu conducerea Consiliului Județean Suceava.

Cecul a fost înmânat de consulul onorific al Republicii Coreea în România, omul de afaceri rădăuțean Dumitru Mihalescul. De precizat că suma donată va fi folosită pentru școlarizarea unor copii defavorizați din județele Vaslui și Botoșani. Președintele fundației, Ioan Bădeliță, a mulțumit Uniunii Consulilor Onorifici din România pentru această donație. Ioan Bădeliță a spus că de 24 de ani această fundați ajută anual între 30 și 50 de copii proveniți din familii defavorizate. „Dumnezeu este alături de oameni prin oameni. Iar faptul că ați fost alături de noi am considerat că este un dar și de la Dumnezeu prin ceea ce ați făcut dumneavoastră. Vreau să vă mulțumesc tuturor. Prin fundația noastră, copii care erau condamnați să nu poată frecventa o unitate școlară, și aici vorbesc de copii din județele Vaslui și Botoșani, acum o să facă o școală de la clasa I la clasa a XII-a. Avem copii care au fost la noi și acum sunt medici sau profesori. Și la Liceul Filadelfia avem profesori care provin dintre acești copii pe care noi i-am ajutat din ajutorul lui Dumnezeu și al unor oameni ca dumneavoastră să iasă din condiția în care nu din vina lor au ajuns”, a precizat Ioan Bădeliță.

El a mulțumit și în numele celor peste 70 de familii de pe malul Prutului care lunar sunt ajutate prin bunăvoința celor care fac donații.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 11 Octombrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.