Monitorul de Suceava

Doi tineri, încarcerați la Botoșani după ce au comis noi infracțiuni rutiere, deși erau condamnați cu suspendare

Florin PAIU

Doi tineri suceveni au fost conduși de polițiști sub escortă în Penitenciarul Botoșani după ce au fost condamnați definitiv la pedepse cu executare pentru infracțiuni la regimul rutier. 

Nu se poate spune în niciun caz că judecătorii au fost prea aspri, din contră, ambii au beneficiat de clemență, inițial fiind condamnați cu suspendare. Cei doi au perceput atât de bine mesajul de clemență încât au comis noi infracțiuni.

Într-un prim caz, Andrei Buliga, un tânăr din Arbore, a fost ridicat de la domiciliu în baza unei condamnări la o pedeapsă de 2 ani și 4 luni de închisoare.

Inculpatul a fost condamnat inițial pentru conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului, pedeapsa fiind suspendată și impus un termen de încercare.

În timp ce era în termenul de încercare, același Buliga a fost implicat într-un accident cu un vehicul neînmatriculat și cu numere false. Tânărul avea și permisul de conducere anulat ca urmare a primei condamnări.

Așadar, după trei noi infracțiuni comise în termenul de încercare, judecătorii nu au avut decât opțiunea unei pedepse cu executare. Pedeapsa rezultantă stabilită de Judecătoria Suceava a fost de 2 ani și 4 luni de închisoare.  

Un alt mandat de executare a fost emis pe data de 23 octombrie față de un tânăr în vârstă de 31 de ani, din Siminicea. Ionuț Pamparău a fost condamnat definitiv la 1 an și 2 luni de închisoare pentru săvârșirea repetată a infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”.

Tânărul nu a fost găsit la domiciliu, iar în urma verificărilor s-a stabilit că este plecat la muncă pe raza satului Stamate, comuna Fântânele. El a fost identificat de către un echipaj de poliție în fața magazinului ”La Doi Pași” din satul Stamate. În baza mandatului de executare a pedepsei închisorii, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Salcea l-au preluat și încarcerat în Penitenciarul Botoșani pe tânărul în vârstă de 31 de ani.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 24 Octombrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.