Monitorul de Suceava

Doi muncitori au căzut în gol de pe un bloc în construcție. Unul a murit, iar celălalt este în stare gravă

Florin PAIU

Un teribil accident de muncă a avut loc joi, la un bloc în construcție din Gura Humorului. Doi muncitori care lucrau la înălțime, pe bloc, au căzut în gol, peste mașini parcate în zonă.

Un apel de urgență la 112 a anunțat accidentul la 13.30. 

Din păcate, în cazul unuia dintre muncitori s-a constatat decesul la fața locului.

Polițiștii deplasați la locul accidentului de muncă au constatat ca la intersecția străzilor Sf. Mihail și Vasile Alecsandri, de pe raza orașului Gura Humorului, este în construcție un bloc de apartamente, lucrările fiind executate de firma StructoConstruct Suceava.

Din primele cercetări de la fața locului a rezultat că se executau lucrări la înălțime de turnare a unei șape de ciment, moment în care brațul pompei de turnare s-a defectat.

Un furtun de alimentare i-a lovit pe doi muncitori care îl manipulau, respectiv un bărbat de 42 ani, din comuna Vadu Moldovei, și un tânăr în vârstă de 27 de ani, din comuna Pătrăuți. Șocul loviturii i-a aruncat în gol de pe bloc pe cei doi.

Bărbatul în vârstă de 42 de ani a decedat pe loc.

Tânărul de 27 de ani a fost preluat de o ambulanță și a ajuns la Spitalul Județean cu leziuni multiple, fiind băgat direct în sala de operație. Acesta are un politraumatism sever prin cădere de la înălțime, ruptură de splină, fracturi de femur și de genunchi, luxație de umăr stâng.

”Cu privire la eveniment a fost informat Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava pentru efectuarea de verificări conform competențelor. De asemenea, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și neluarea măsurilor legale de sănătate și securitate în muncă”, a transmis Poliția Suceava.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 19 Septembrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.