Monitorul de Suceava

Diversitatea lingvistică și culturală a Europei, celebrată prin intermediul creativității elevilor de la „Dimitrie Cantemir”

Daniela MICUŢARIU

În cadrul după-amiezilor francofone, Alianța Franceză din Suceava, în colaborare cu Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava, organizează miercuri, 16 octombrie 2024, de la ora 17.00, activitatea „Découvrir le monde à travers les langues!”, coordonată de profesoara Ioana Murea. Activitatea își propune să celebreze diversitatea lingvistică și culturală a Europei prin intermediul creativității elevilor.

Clasele a XII-a E și a XI-a B vor realiza desene cu diferite steaguri și imagini reprezentative ale unor țări europene, vor cânta, vor recita poezii în limba italiană și franceză, vor redacta poezii în franceză și vor interpreta la vioară Imnul Europei, „Odă bucuriei”.

Obiectivele evenimentului sunt promovarea multilingvismului și multiculturalismului, cultivarea creativității și a exprimării libere în rândul tinerilor, precum și dezvoltarea cunoștințelor legate de civilizațiile europene.

Această activitate oferă elevilor posibilitatea de a explora Europa, într-o manieră creativă și interactivă. Este un mod prin care ei pot înțelege mai bine valorile comune europene și pot aprecia diversitatea care ne unește.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 14 Octombrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.