Monitorul de Suceava Sâmbătă, 21 septembrie 2024

Deschiderea campaniei de curățenie națională, „Let’s Do It, Romania!”, la Suceava

Daniela MICUŢARIU

 

În centrul municipiului Suceava a avut loc în această dimineață deschiderea oficială a campaniei de curățenie națională „Let’s Do It, Romania!”.

Este a XI-a ediție a Zilei de curățenie națională, 21 septembrie 2024, ediție care promovează „O țară mai curată, pentru că natura se sufocă sub deșeuri”.

Ziua de Curățenie  Națională din județul Suceava este organizată de Asociația BIOSILVA, în parteneriat cu Asociația Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina. Anul acesta, campania „Let's Do It România” este susținută în județul Suceava de peste 26.000 de voluntari și promovată de mai multe ONG-uri, instituții publice, primării, școli, care au atras un număr mare de voluntari.

Printre voluntarii care s-au adunat sâmbătă dimineață în centrul municipiului Suceava s-au aflat școlari și preșcolari, însoțiți de profesori și educatori, studenți, cadre didactice, personal din instituțiile publice locale și județene, persoane din mediul privat și locuitori ai municipiului Suceava.

Partenerii și invitații instituționali care s-au alăturat Zilei de Curățenie Națională sunt: Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Ministerul Educației, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Apărării Naţionale, Administrația Națională Apele Române, Romsilva, Asociația Ofițerilor în Rezervă din România, Asociația Municipiilor din România și Asociația Comunelor din România.

Distribuirea sacilor menajeri și a mănușilor se va face astăzi, 21 septembrie 2024, la sediul Asociației Biosilva din Suceava, strada Zamca nr.17, între orele 11.00 – 16.00. Tot atunci veți fi informați cu privire la modul de organizare a campaniei de ecologizare din ziua de sâmbătă, 21 septembrie 2024.

Mai multe detalii puteți obține de la Florin Grădinariu - coordonator județean Suceava, telefon: 0740 899 417 email: asociatiabiosilva@gmail.com, Daniel Lungu - coordonator voluntari, telefon: 0740196144 email daniel.lungu@letsdoitromania.ro

Toți voluntarii înscriși la campania de ecologizare Let’s Do It România vor primi diplome de participare, iar cadrele didactice vor primi adeverințe ca semn de recunoaștere a implicării și participării acestora la Ziua națională de curățenie.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 21 Septembrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.