Monitorul de Suceava

Depunere de coroane și flori la statuia ecvestră a lui Ștefan cel Mare, de lângă Cetatea de Scaun Suceava

Cosmin ROMEGA

 

La împlinirea a 520 de ani de la trecerea la cele veșnice a lui Ștefan cel Mare și Sfânt, municipalitatea suceveană a organizat o scurtă ceremonie de comemorare, la statuia ecvestră din parcul Șipote, aproape de Cetatea de Scaun.

Pe acordurile Fanfarei Municipiului Suceava, care a intonat imnul României, cei prezenți pe platoul din fața statuii au dat onorul, participând apoi la o scurtă slujbă religioasă.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a luat cuvântul, precizând că deși este organizată o mare ceremonie la Putna, este normal și bine să fie marcată sărbătoarea lui Ștefan cel Mare și Sfânt și la Suceava, acolo unde s-a scris istoria sa, în Cetatea de Scaun.

”Îi aducem un omagiu celui care a fost desemnat cel mai mare român din toate timpurile, un adevărat creștin, un apărător al creștinătății, nu numai al Bisericii Românești, un atlet al lui Hristos”, a spus Ion Lungu, care a îndemnat la depunerea de coroane și jerbe de flori și la respectarea personalității lui Ștefan cel Mare și Sfânt, de care trebuie să fim mândri.

De altfel, prima depunere de coroane a fost cea a Primăriei Suceava, urmată de cea a Prefecturii, reprezentată de subprefectul Florin Sinescu, a structurilor militare, dar și a unei numeroase delegații AUR, din care făceau parte deputatul Ștefan Pușcașu și preotul Cătălin Axinte. La depunerea de flori au participat și reprezentanți ai Teatrului Municipal ”Matei Vișniec” Suceava. La eveniment au fost prezenți și doi reprezentanți ai SOS România, fără a depune coroane sau flori.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 02 Iulie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.