Monitorul de Suceava

David Arcip, campion național U14 alături de echipa Steaua București

Stelian BORHAN

În perioada 9-12 septembrie 2024, la Centrul Național de Tenis din București, s-au desfășurat Campionatele Naționale de Tenis de Câmp pe Echipe U14. La această competiție, fălticeneanul David Arcip, legitimat la Lechner Tennis School Brașov, a fost cooptat în echipa clubului Steaua București, alături de care a cucerit titlul de campion național.

Echipa clubului Steaua, formată din David Arcip, Tudor Preda (partenerul de dublu al lui David), Ștefan Chindriș, Radu Marinaș, Dincă Răzvan și David Borcan, a pornit ca favorită în competiția care a adus la start șapte echipe. Meciurile s-au desfășurat în sistem șah, cu patru meciuri de simplu și unul de dublu în fiecare zi de competiție. David Arcip a contribuit decisiv la succesul echipei, câștigând toate partidele la simplu și dublu.

În prima zi, echipa Steaua a învins echipa Dinamo cu scorul de 4-1, iar în ziua a doua s-a impus cu același scor împotriva echipei CSM București. Titlul de campioni naționali a fost obținut în urma victoriei reușite împotriva echipei de la Academia Victor Hănescu, București.

Această reușită consolidează palmaresul lui David Arcip, care se pregătește împreună cu antrenorul său, Ferry Lechner, pentru următoarea competiție Tennis Europe, ce va avea loc în Palma de Mallorca, Spania.

„Mulțumesc frumos tuturor sponsorilor care susțin evoluția mea în acest sport și fac posibilă participarea mea la confruntările europene din Tennis Europe și la cele naționale, antrenorului Ferry Lechner și tuturor celor care susțin performanța sportivă.

Mulțumesc căpitanului nejucător Andrei Toma, partenerului de dublu Tudor Alexandru Preda și colegilor de echipă: Stefan Chindriș, Radu Marinaș, Răzvan Dincă și David Borcan. Mulțumesc echipei mele: Ioan Popoviciu, Andrei Cotun, Alex Niță

Mulțumesc cadrelor didactice de la Școala Gimnazială nr. 30 Brașov pentru susținere și înțelegere.

Un vis împlinit, să port tricoul de campion național!”, ne-a spus David Arcip.

Felicitări echipei și mult succes în competițiile naționale și internaționale, unde David Arcip cu siguranță va face cinste orașului său, Fălticeni.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 15 Octombrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.