Monitorul de Suceava Tenis de câmp

David Arcip a încheiat 8 turnee europene, urcând de 7 ori pe podiumul Tennis Europe

Stelian BORHAN

Pentru sportivul David Arcip din Fălticeni, legitimat la Lechner Tennis School Brașov, vara aceasta a fost una cu multe turnee și antrenamente.

După ce la începutul anului a avut o experiență minunată la Campionatul Mondial din Franța „Les Petits As”, a participat alături de echipa națională la Campionatul European Winter Cups în Finlanda și Germania, dar și la concursurile Super Category din Suedia, Portugalia și Cipru. David Arcip, împreună cu antrenorul său, Ferry Lechner, și-au propus pentru vara anului 2024 un periplu de 8 turnee europene.

Se pare că a fost o provocare fructuoasă, întrucât la final David a reușit sa urce pe podiumul Tennis Europe, fie în proba de dublu, fie în proba de simplu, la 7 din cele 8 concursuri. Este o performanță extraordinară la tenis de câmp juniori, unică pentru urbea de pe Șomuz și pentru județ, în care un sportiv sa fie pe podium de atâtea ori în câteva luni, la competiții puternice, la care participă juniori din Europa și de pe întreg mapamondul.

Din aceste 8 turnee, două dintre ele au fost la categoria superioara de vârstă,  respectiv la U16, unde David a reușit sa urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului în proba de dublu, alături de partenerul său, Tudor Alexandru Preda de la Clubul Sportiv Steaua București.

Ultimul turneu Tennis Europe desfășurat la Iași, în perioada 2 - 6 septembrie 2024, i-a adus sportivului David Arcip un nou titlu Tennis Europe la categoria U16, al doilea după trofeul Premium Trophy Campina, desfășurat la aceeași categorie de vârstă.

Cele 4 titluri de campion, 2 titluri de vicecampion și un loc 3, toate obținute în această vară, sunt rezultatele muncii, determinării și stoicismului sportivului din urbea de pe Șomuz. A fost o finală îndelung aplaudată, în care David Arcip și Tudor Alexandru Preda au câștigat-o cu 1 – 6, 6 - 1, 10 – 1.

După o mica vacanță, David va începe școala și va continua antrenamentele alături de antrenorul său, împreuna cu care își propun sa obțină rezultate frumoase la următoarele turnee Tennis Europe.

„Mulțumesc frumos tuturor sponsorilor care au făcut posibilă participarea mea la toate aceste confruntări europene, antrenorului Ferry Lechner și tuturor celor care susțin performanța și evoluția mea în acest sport. Pornind de la ideea dă întotdeauna totul pe teren, chiar și când crezi că șansa nu e de parteata, îi asigur pe toți că fac tot ce pot să nu îi dezamăgesc pe cei care au investit încredere în mine și în sportul pe care îl practic”, ne-a spus David Arcip.

                                                                                    



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 09 Septembrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.