Monitorul de Suceava

„Dar din dar se face rai!”, la Liceul Tehnologic „Ștefan cel Mare” Cajvana

 

 

Voluntariatul reprezintă o cale prin care orice om capătă experiență, se poate exprima, se poate implica în problemele comunității din care face parte. Datoria noastră este și să învățăm pe copii, și nu numai, să identifice nevoile comunității, să se implice și să știe să se comporte în situații diverse.

Activitățile de suflet, care deja au devenit o tradiţie a Liceului Tehnologic „Ștefan cel Mare” Cajvana, au fost împărtășite și în acest an cu mare emoţie de elevii liceului. Astfel, în spiritul Crăciunului, în perioada 3-20 decembrie 2024, s-a desfăşurat Campania umanitară „Dăruind vei dobândi!”.

Stabilirea obiectivelor, colectarea produselor ce au fost distribuite au fost parte din Proiectul Educațional de Voluntariat „Dar din dar se face rai!”, desfășurat din nou la liceul din Cajvana.

Delegațiile de elevi și cadre didactice au vizitat Centrul de Educație Incluzivă Suceava și Centrul de abilitare și reabilitare pentru persoane adulte cu dizabilități „O nouă șansă” Todirești, unde, primiți într-un cadru festiv, au colindat și au fost colindați. Atât copiii, cât și bătrânii, au primit darurile de la Moş Crăciun, cu toții trăind experiențe unice și emoționante.

„Pentru noi, luna decembrie are o semnificație aparte. Activitatea <Dar din dar se face rai!>, din cadrul proiectului <Dăruind vei dobândi!>, a fost organizată și desfășurată cu dragoste și deschidere sufletească, iar implicarea voluntarilor și în acest an ne-a emoționat.” (director adjunct al Liceului Tehnologic „Ștefan cel Mare” Cajvana, prof. înv. primar Cristina Tomuț).

”De-a lungul anilor am reușit să aducem bucurie copiilor și bătrânilor. Prin generozitatea elevilor şi a părinţilor, precum şi cu implicarea activă a cadrelor didactice din şcoală am reușit să transformăm dorințele beneficiarilor în realitate, oferindu-le cadouri speciale. Încheiem această activitate înțelegând mai mult ca oricând cuvintele Cuviosului Paisie Aghioritul, că cel ce ia primește bucurie omenească, dar cel ce dă primește bucurie Dumnezeiască.” (coordonator al proiectului SNAC, prof. înv. primar Trandafira Solcan).

”Să recunoaștem că avem o comunitate minunată care poate înțelege, dacă i se arată convingător, că bunătatea nu este un moft, ci un dar prețios care schimbă fața societății. A fost folositor acest front comun în care am implicat factorii educaționali - profesorii, familia și biserica - pentru a transforma povețele în atitudini, în abilități și în comportamente în rândul educabililor.

Astfel, elevii noștri au descoperit roadele bunătății lor și ale bucuriei de a dărui. Și au înțeles că putem fi oameni buni dacă vom proba din impuls interior bunătatea și dacă vom ști cum, când și cui dăruim.” (director coordonator al Liceului Tehnologic din Cajvana, prof. Iulian Ciotu)

 

Prof. înv. primar Lidia-Loredana Seserman, responsabilă cu promovarea imaginii Liceului Tehnologic “Ștefan cel Mare“ Cajvana



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 23 Decembrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.