Monitorul de Suceava COMUNICAT DE PRESĂ

„DEZVOLTAREA REȚELEI DE ȘCOLI VERZI - CONSTRUIRE CORP NOU LA ȘCOALA GIMNAZIALĂ "DR. SIMION ȘI METZIA HÎJ", ÎN COMUNA VOLOVĂȚ, JUDEȚUL. SUCEAVA”

 

COMUNA VOLOVĂȚ, Sat Volovăț, Judet Suceava,  cod poștal 727615, a demarat in luna August 2024, proiectul cu titlul „DEZVOLTAREA REȚELEI DE ȘCOLI VERZI- CONSTRUIRE CORP NOU LA ȘCOALA GIMNAZIALĂ „DR. SIMION ȘI METZIA HÎJ”, ÎN COMUNA VOLOVĂȚ, JUDEȚUL SUCEAVA”, proiect finantat prin PLANUL NAȚIONAL DE REDRESARE ȘI REZILIENȚĂ, Pilonul VI. Politici pentru noua generație, Componenta C15: Educație\Reforma 6. Actualizarea cadrului legislativ pentru a asigura standarde ecologice de proiectare, construcție și dotare în sistemul de învățământ preuniversitar\Investiția 10. Dezvoltarea rețelei de școli verzi și achiziționarea de microbuze verzi.

Obiectivul general al proiectuluieste reprezentat de asigurarea sustenabilității unității de învățământ din Comună Volovăț, prin tranziția la școli verzi, și anume prin construirea unei școli noi care să respecte conceptul de „școală verde”, într-o zonă cu creștere demografică, scoală prietenoasă cu mediul și performanță, care oferă mai multe avantaje elevilor, profesorilor, părinților și comunității, fiind construită cu mai multă lumină naturală, cu o ventilație mai bună și materiale de construcție ecologice, costurile de exploatare pentru energie și apă fiind reduse semnificativ, iar prin instalații se vor reduce semnificativ emisiile de dioxid de carbon și consumul de apă. În același timp, realizarea acestei investiții vizează combaterea accesului limitat la educație, în special în ceea ce privește educația timpurie, crearea unei infrastructuri de calitate, a unui sistem de educație echitabil și a unor servicii esențiale privind oferta educațională, acestea fiind necesare în creșterea calității vieții generațiilor viitoare.

Obiectivele specifice ale proiectului:

1. Obiectivul specific 1 vizează realizarea unei școli verzi - construcție nouă, independentă, ce va deservi activitatea educațională a comunei, amenajarea noilor săli de clasă, a laboratoarelor și a celorlate spații se va face astfel încât întreg sediul să răspundă normelor de funcționare a instituților de învățământ. Clădirea nouă se va realiza în regim de înălțime P+2E, cu suprafața desfășurată de 3568,25 mp, și va include 15 săli de clasă, laborator de științe, bibliotecă, zone de recreere, cabinet medical, spațiu tehnic, grupuri sanitare la fiecare nivel raportate la numărul de elevi, raportate la P+2E, iar în realizarea acesteia se vor lua în considerare aspecte privind soluțiile eficiente energetic și responsabile față de mediu, impact redus asupra mediului, crearea unor condiții de igienă corespunzătoare.

2. Obiectivul specific 2 vizează asigurarea unor soluții de management adecvate și eficiente, atât în ceea ce privește implementarea proiectului, cât și în ceea ce privește asigurarea sustenabilității investiției.

Valoarea totală a Contractului de finanțare este de 33.758.321,41 lei, din care valoarea eligibilă din PNRR este în cuantum 28.368.337,32 lei, valoarea TVA aferentă este de 5.389.984,09 lei. Valoarea  sumelor neeligibile este în cuantum de 2.401.173,85 lei.

Perioada de implementare a proiectuluieste de 16 de luni de la 22.08.2024 – data de semnare a Contractului de finantare nr. 12259 din 22.08.2024, cuprinse in intervalul 22.08.2024 – 31.12.2025.

 

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să contactați COMUNA VOLOVĂȚ, la tel. 0230/419504,  e-mail: primariavolovat@yahoo.com, Primar VICOL IOAN.

„PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”

„Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României”



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 22 Octombrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.