Monitorul de Suceava

Cupa de șah rapid „Vasile Gherasim”, ediția a II-a, la Marginea

Daniela MICUŢARIU

 

Mai mulți elevi legitimați la CS Șah Suceava au participat recent la Concursul de șah rapid Cupa „Vasile Gherasim”, ediția a II-a, desfășurat în Sala de sport a Liceului Tehnologic „Vasile Gherasim” Marginea.

Concursul a fost organizat de Clubul Academica L.A. Marginea și l-a avut ca amfitrion pe profesorul Adrian Lungu. Cei peste 120 de copii participanți au fost împărțiți pe mai multe categorii de vârstă.

Competiția s-a desfășurat pe durata a șase runde, cu un timp de gândire de 15 minute pentru fiecare jucător. A fost al șaselea eveniment șahist organizat vara aceasta în județul Suceava, după concursurile de la Putna (2 iunie), Vicovu de Jos (19 iulie), Vicovu de Sus (26 iulie), Rădăuți (27 iulie) și Turneul Pionilor - Putna (24 iulie). „Este îmbucurător faptul că există multe evenimente care le oferă șansa copiilor din județ să își testeze cunoștințele acumulate în pregătire și să dobândească experiență competițională. Copiii legitimați la CS Șah Suceava au arătat un nivel de joc bun și doar lipsa de experiență i-a privat de clasări mai bune pe podium”, a spus Doru-Cosmin Ailincăi, vicepreședintele Clubului Sportiv ,,Șah” Suceava.

Augustin Duduman a participat la competiția destinată copiilor din clasele V-VI și a acumulat 5,5 puncte, fiind la egalitate cu câștigătorul grupei, Emanuel Roman, din Marginea. Departajare celor doi copii s-a făcut pe baza celui de-al patrulea criteriu, la numărul de victorii cu culoarea neagră.

La categoria claselor VII-VIII, sucevenii au obținut rezultate foarte bune: Sebastian Trifan a obținut locul al doilea, cu 4,5 puncte, Miron Nectarie a urcat pe a treia treaptă a podiumului, cu 4 puncte, iar locul al patrulea a fost obținut de Andrei Guguță, care a strâns tot 4 puncte. Un concurs bun a făcut și Miron Constantin, care a acumulat 3 puncte. La grupa formată din băieți, clasele III-IV, s-a remarcat Eduard Curic, care a acumulat 4 puncte. La cea mai numeroasă categorie, băieți, clasele 0-II, s-au remarcat Alexie Miron și David Duduman, cu 3,5 puncte, și Carol Duduman, cu 3 puncte. „A fost un concurs frumos, la finalul căruia copiii au fost recompensați cu diverse premii. La final, le transmitem sincere felicitări organizatorilor. Le dorim și copiilor mult succes la competițiile următoare”, a mai spus Doru-Cosmin Ailincăi.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 03 Septembrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.