Monitorul de Suceava

Cristian Șologon susține că proiectul centurii Humorului este o „aberație faraonică” a lui Gheorghe Flutur

Dan COMAN

Secretarul general al PSD Suceava, Cristian Șologon, l-a acuzat de ipocrizie pe președintele Consiliului Județean și al PNL Suceava, Gheorghe Flutur, după ce acesta a declarat recent că social-democrații ar intenționa să blocheze construcția șoselei de centură a orașului Gura Humorului și că nu exclude să își ia scaunul și masa în intersecție la Humor pentru a strânge semnături în vederea susținerii acestei investiții. Cristian Șologon a precizat că Gheorghe Flutur face această afirmație după ce a condus județul timp de 12 ani, timp în care le-a arătat sucevenilor doar desene de centuri și autostrăzi.

„A luat 500.000 de euro din banii publici, a <desenat> o centură de 540 de milioane de euro, deși știa că nu are finanțare, și acum urlă ca din gură de șarpe că PSD nu o construiește. E clar, omul e disperat. Ar face orice, ar spune orice, doar, doar va mai crede cineva cât de mult a vrut să facă el pentru județ, dar, ce să vezi, nu a mai apucat, pentru că pe 9 iunie sucevenii l-au trimis acasă. Care casă, aici e discutabil, pentru că politicianul Flutur e ba din Botoșana, ba din Gura Humorului, ba din Capu Câmpului... Ce să mai vorbim, e <acasă, în Bucovina>. De o vreme încoace, când citesc în presa locală declarațiile lui Gheorghe Flutur, mă simt ca Ion în bancul acela cu Maria pe care o prinde în pat cu altul, iar ea îi zice cu nonșalanță: <Bă, Ioane, tu crezi ce vezi sau crezi ce îți zic eu?> Cam așa e și cu Gheorghe Flutur: <Suceveni, voi credeți ce vedeți sau ce vă zic eu?>”, a declarat Șologon.

El a arătat că una e realitatea, așa cum reiese clar din cifre, și cu totul altceva vinde opiniei publice actualul șef al administrației județene. Secretarul general al PSD Suceava a spus că în cei 12 ani de mandat în fruntea Consiliului Județean și în cei 25 de politică „la cel mai înalt nivel”, așa cum spune Gheorghe Flutur, acesta a avut tot timpul din lume să realizeze ceea „ce se plânge acum că trebuie să facă PSD, care încă nu a preluat mandatul”.

„Ne cere să ducem la îndeplinire aberațiile faraonice pe care le-a visat și pentru care a plătit bani grei, din banii județului, pentru studii de fezabilitate. Zilele trecute, se văita în fața membrilor PNL Suceava, adunați în sala mică a Casei de Cultură Suceava, de mult discutata centură de la Gura Humorului, orașul în care a locuit în toate cele trei mandate onor președintele de CJ, Gheorghe Flutur”, a spus Șologon. El a amintit că președintele CJ Suceava este cel care s-a angajat că va gestiona, prin această instituție, pașii pentru construcția centurii, drept pentru care a contractat o firmă, care a făcut un studiu de fezabilitate în baza indicațiilor date de „specialistul în drumuri și podețe, Gheorghe Flutur”.

 

·        Șologon: „Vom găsi surse de finanțare și vom rezolva o dată și pentru totdeauna și această problemă”

 

Cristian Șologon apune că totul a fost plătit din bugetul CJ Suceava, cu suma de 2,5 milioane de lei, adică aproximativ 500.000 de euro, adică contravaloarea a 10 microbuze școlare sau a modernizării a 10 km de drum județean. Șologon a spus că tot „specialistul în drumuri” Gheorghe Flutur a trasat cei 10 kilometri de drum cu profil de autostradă pentru varianta ocolitoare a Humorului, iar experții au calculat că investiția ar fi de 540 de milioane de euro. Secretarul general al PSD Suceava mai spune că, până acum, Gheorghe Flutur nu a identificat nicio sursă de finanțare pentru această investiție.

„Ca să avem o comparație legată de sumă, centura Bucureștiului, metropolă de 2,5 milioane de locuitori, costă mai puțin. Pentru cei 51,17 km din segmentul sud, adică o lungime de cinci ori mai mare decât centura Humorului, costurile sunt de 486 de milioane de euro. Dragi suceveni, nu e un banc. E realitatea. Omul acesta este de 12 ani președinte al Consiliului Județean. Este și vicepreședinte al PNL la nivel național. Și în toți acești ani a făcut doar <desene> pe care le-a împachetat în promisiuni și a plătit bani grei din bugetul instituției, deși nu avea surse de finanțare. Iar acum, rănit serios după alegerile din 9 iunie, caută scuze”, a transmis Cristian Șologon.

El a dat asigurări că centura ocolitoare de la Gura Humorului va fi făcută de viitorul președinte al CJ Suceava, Gheorghe Șoldan, așa cum acesta a promis. „Vom găsi surse de finanțare și vom rezolva o dată și pentru totdeauna și această problemă. Și n-o să ne ia 12 ani. Diferența este că pentru noi vorbesc și vor vorbi faptele, nu declarațiile demagogice. Între timp, domnul Flutur poate să meargă cu scăunelul și măsuța <în intersecție la Humor>, așa cum a declarat. Dacă vrea, îi asigurăm noi logistica, că poate așa va afla, în sfârșit, ce cred despre mandatele lui sucevenii care tranzitează Humorul. Dacă nu acceptă recuzita de la noi, poate folosi același scăunel și aceeași măsuță pe care le-a folosit la ușa lui Ludovic Orban”, a încheiat Cristian Șologon.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 08 Octombrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.