Monitorul de Suceava

Contestațiile împotriva listelor de candidați ai AUR, respinse de Tribunalul Suceava

Dana HUMOREANU

Contestațiile depuse împotriva listelor de candidați ale partidului AUR au fost respinse de Tribunalul Suceava.

Biroul de presă al AUR Suceava a transmis, duminică, printr-un comunicat de presă, că „încercarea coaliției PSD-PNL de a bloca la Suceava candidaturile partidului AUR a eșuat”, arătând că la Tribunalul Suceava au fost depuse în data de 18 octombrie a.c., „după modelul Bistrița”, nu mai puțin de 5 contestații formulate împotriva înregistrării listelor de candidați ai partidului AUR pentru Camera Deputaților și pentru Senat.

Potrivit comunicatului, contestațiile au fost depuse de mai multe persoane fizice din județ, respectiv de: Lupașcu Aurel (Adâncata), Sălăgean Tudor (Rădăuți), Jurgiu Ionel Marian și Moroșan Daniel (Frasin), care au invocat lipsa semnăturii președintelui CNC, Claudiu Târziu, pe propunerile de candidatură pentru Camera Deputaților și pentru Senat.

„Precizăm faptul că președintele George Simion a fost desemnat în Biroul Național de Conducere al partidului AUR să semneze listele de propuneri pentru alegerile parlamentare din acest an. Astfel, listele de candidați nu doar că au respectat dispozițiile statutare ale partidului, dar sunt, în egală măsură, în conformitate cu art. 52, alin. 8 din Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, care prevede că propunerile de candidați, ale partidelor politice care participă la alegeri, se fac sub semnătura conducerii acestora sau a persoanelor desemnate pentru a le semna. Toate cele cinci contestații au fost judecate ieri de Tribunalul Suceava și toate cele cinci contestații au fost respinse, ca fiind neîntemeiate. Contestații împotriva listelor de candidați AUR la alegerile parlamentare au fost depuse în toate județele, însă la Suceava, într-o încercare disperată de a ne scoate din cursa electorală, a fost înregistrat cel mai mare număr de astfel de solicitări!”, afirmă reprezentanții AUR.

Aceștia afirmă că partidul vine în fața alegătorilor din Suceava „cu cele mai bune liste de candidați, cu profesioniști din diverse domenii de activitate, de înaltă ținută etică și morală” și că este determinat să câștige alegerile parlamentare, așa cum a declarat coordonatorul filialei județene, Ionel Vasiliu, la momentul depunerii dosarelor de candidatură.

Lista AUR pentru Senat este deschisă de cercetătorul Virgiliu Gheorghe, urmat de coordonatorul filialei AUR Suceava, Ionel Vasiliu, secretarul organizației, Mugurel Balabașciuc, și juristul Oana-Elena Pintilei. Pentru Camera Deputaților vor candida omul de afaceri Petrică Negrea, actualul deputat Florin Pușcașu, profesorul universitar doctor în economie Veronica Grosu, urmată de consilierul județean Daniel Prelipcean și de primarul din Bosanci, Neculai Miron.

„Probabilitatea ca AUR să câștige un număr mare de parlamentari la Suceava a speriat toți ceilalți competitori politici, altfel nu se explică acest val de contestații, nemaiîntâlnit ca număr de solicitări în niciun alt județ. Ne-am aflat în aceste zile, nu doar la Suceava, ci în întreaga țară, sub un asalt concertat al partidelor PSD, PNL și USR. Acest asalt asupra AUR, la care întreaga Românie este martoră, este un atac grav la democrație, fiind o încercare de a bloca dreptul constituțional de a alege și de a fi ales. Românii trebuie să fie singurii îndreptățiți să decidă prin vot, dacă girează sau nu, un candidat sau un anumit partid, iar românii spun din ce în ce mai des că s-au săturat de partidele care au guvernat în cei 34 de ani. AUR este singurul partid care a venit în fața alegătorilor cu un program de guvernare care prevede peste 200 de măsuri care vizează toate domeniile economico-sociale. Planul Simion înseamnă relansarea economiei naționale, șansa la o locuință pentru românii cu venituri mici, locuri de muncă bine plătite în România, dar și școli, grădinițe, policlinici și spitale la standardele cele mai înalte. Creșterea în sondaje a partidului la nivel național, teama că președintele George Simion va intra în turul 2 al alegerilor prezidențiale a determinat PSD, PNL și USR, la Suceava și în întreaga țară, să încerce prin metode ilegale și imorale să ne scoată din cursa electorală, deoarece AUR este partidul care a reaprins speranța românilor într-un viitor mai bun. Precizăm că ieri, 19 octombrie 2024, începând cu ora 14:00, membri și simpatizanți AUR din județul Suceava au fost prezenți la mitingul organizat de președintele George Simion împotriva scoaterii abuzive și ilegale de pe buletinele de vot a candidaților AUR la alegerile parlamentare din județul Bistrița-Năsăud”, se mai arată în comunicatul transmis de biroul de presă al AUR Suceava.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 19 Octombrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.