Monitorul de Suceava

Consiliul Județean Suceava asfaltează drumul Forăști-Manolea printr-un proiect de 4,2 milioane de euro

Dan COMAN

Șeful administrației județene, Gheorghe Flutur, a verificat, vineri, stadiul lucrărilor de modernizare a drumului județean Forăști-Manolea, el precizând că acest tronson face legătura dintre drumul european E 85 cu orașul Dolhasca și cu viitoarea autostradă A7. Gheorghe Flutur a spus acest drum este modernizat pe o lungime de șase kilometri, Consiliul Județean alocând aproximativ 4,2 milioane de euro pentru această investiție.

„Văd că firma de construcție este harnică și cred că vor să asfalteze acest tronson toamna asta pentru că vremea le permite. Drumul se lățește la 8 metri, vor fi turnate două straturi de asfalt, 145 podețe și se vor amenaja 180 de intrări în gospodăriile oamenilor. E un drum mult așteptat pe care Consiliul Județean Suceava îl modernizează și care va face legătura dintre zona Vadu Moldovei – Forăști cu Manolea, Dolhești și Dolhasca”, a arătat Gheorghe Flutur.

El a mai spus că în prezent se lucrează pe mai multe drumuri județene și a subliniat că aceste investiții au fost o prioritate în acest mandat al său de președinte al Consiliului Județean. „Au fost investiții uriașe în drumuri. 60-65% din bugetul Consiliului Județean l-am alocat drumurilor. Și se pot vedea drumuri modernizate peste tot, din zona Fălticeniului și până în creierul munților. O lucrare excepțională este și drumul care leagă județul Suceava de Harghita, în pasul Bilbor, unde din cinci serpentine trei sunt deja, cu lucrări de artă excepționale. Aceste investiții s-au putut face cu firme serioase, iar noi, Consiliul Județean Suceava, am fost buni platnici, am plătit la timp”, a declarat președintele CJ Suceava. El și-a exprimat speranța ca și viitoarea conducere a CJ Suceava să țină ritmul dezvoltării rețelei de drumuri din județ.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 06 Septembrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.