Monitorul de Suceava

Comuna Iacobeni încheie traseul programului „Bucurie în mișcare”

Adelina TALPALARIU

Programul „Bucurie în mișcare”, cel mai amplu program de promovare a sportului de masă din România, ajunge la Iacobeni în data de 23 octombrie, iar cei mici și cei mari sunt așteptați la mișcare între orele 11.00-15.00, pe stadionul local.

„Programul zilei va cuprinde multiple spații de mișcare, de la zone dedicate sporturilor de tip fotbal, baschet, tenis cu piciorul, volei, badminton, tenis de masă, la zone cu jocuri de precizie, trasee de ștafete și activități pe echipe. În zona de scenă vor avea loc demonstrații ale unor cluburi locale sau zonale, din diverse arii și discipline sportive. Participarea este gratuită. Alături de sponsorul principal al programului, Kaufland România, caravana rurală este organizată cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Iacobeni și al Școlii Gimnaziale <Liviu Suhar> Iacobeni”, spun organizatorii.

Potrivit acestora, „Bucurie în mișcare” își propune să readucă bucuria și responsabilitatea mișcării la cât mai mulți oameni.

Până în prezent, “Bucurie în mișcare” a ajutat peste 1 milion de copii, tineri și adulți să experimenteze bucuria sportului individual și organizat, cu impact pozitiv pe multiple planuri, în sute de comunități din România.

Caravana de toamnă „Bucurie în mișcare” este ultimul proiect major al acestui an, prin care organizatorii vizitează 23 de localități din tot atâtea județe, iar prin intermediul celor 23 de evenimente de-o zi, organizatorii și-au propus să interacționeze cu aproximativ 35.000 de copii, tineri și adulți pe tema importanței sportului și a unei vieți sănătoase.

„Programul <Bucurie în mișcare> s-a născut pentru a ne aminti că și cele mai complicate probleme au soluții simple și se bazează pe faptul că comunitățile care participă la sport și recreere dezvoltă legături sociale puternice, sunt locuri mai sigure, iar oamenii care trăiesc în ele sunt, în general, mai sănătoși și mai fericiți decât comunitățile în care activitatea fizică nu este o prioritate”, au mai completat organizatorii.

 



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 21 Octombrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.