Monitorul de Suceava Contrabandă

Colete cu țigări, abandonate de traficanții surprinși de polițiștii de frontieră

Sandrinio NEAGU

S-au tras focuri de armă în seara zilei de vineri, 28 iunie, la frontiera dintre România și Ucraina. Aflați în misiune de patrulare, lucrători ai Sectorului Poliției de Frontieră Izvoarele Sucevei au observat trei persoane care transportau în spate colete voluminoase, de la linia de frontieră spre interiorul țării.

Cei trei au fost somați să se oprească, ocazie cu care au fost trase și două focuri de armă în aer. Traficanții au abandonat coletele și au fugit pe teritoriul ucrainean.

În coletele abandonate s-a presupus că sunt țigări de contrabandă, motiv pentru care acestea au fost duse la sediul Poliției de Frontieră Izvoarele Sucevei.

În urma inventarierii baxurilor, s-a constatat că este vorba de 3.320 de pachete de țigări, în valoare de 38.844 de lei.

Polițiștii de frontieră au deschis un dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de contrabandă în formă agravantă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar acum încearcă să dea de urma traficanților, o misiune care de cele mai multe ori este sortită eșecului.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 01 Iulie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.