Monitorul de Suceava De Ziua Educației

Colegiul „Petru Rareș” a fost decorat de președintele Iohannis cu Ordinul „Meritul pentru Învăţământ” în grad de Ofiţer

Adelina TALPALARIU, Cosmin ROMEGA

Sâmbătă, 5 octombrie, de Ziua Educației, președintele României, Klaus Iohannis, a decorat 101 unităţi de învăţământ cu rezultate deosebite.

Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava a primit Ordinul „Meritul pentru Învăţământ” în grad de Ofiţer, fiind singura unitate de învățământ decorată din județul nostru.

Potrivit presidency.ro, președintele României „a semnat o serie de decrete de decorare a unor instituții de învățământ din țară, în semn de apreciere și recunoștință pentru contribuția dascălilor la dezvoltarea României prin educație, pentru profesionalismul și dăruirea cu care s-au dedicat misiunii transformatoare a școlii în viața elevului, dar și a comunității, preocupându-se de continua îmbunătățire a actului educațional”.

Conform legii 220 din 2004 privind Ordinul Meritul pentru Învăţământ şi Medalia Meritul pentru Învăţământ, cele patru grade în care se acordă Ordinul sunt, în ordine descrescătoare, Mare Ofițer, Ofițer, Comandor și Cavaler.

În lista unităților decorate se numără 36 de colegii, dintre care 33 de colegii naționale, două colegii tehnice și unul pentru agricultură, 50 sunt școli gimnaziale, 4 sunt școli speciale, 9 sunt licee teoretice și tehnologice, un liceu este pedagogic și un liceu este special – pentru elevii cu deficiențe de vedere.

Ceremonia de decorare va avea loc marţi, 8 octombrie 2024, de la ora 17.00, la Palatul Cotroceni.

Mesajul Președintelui României, Klaus Iohannis, transmis sâmbătă:

„De Ziua Mondială a Educației, pe care o sărbătorim astăzi, onorăm rolul esențial al tuturor celor care sunt parte a procesului de învățământ în ghidarea tinerilor noștri pe calea cunoașterii și a asumării valorilor pe care se construiește o societate liberă, prosperă și puternică.

A te dedica formării unor întregi generații este una dintre cele mai frumoase vocații.

Să îi prețuim, așadar, pe cei care deschid minți și formează caractere, fiind ei înșiși modele de urmat elevilor pe care îi educă.

La mulți ani tuturor celor care au ales cariera didactică!”



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 07 Octombrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.