Monitorul de Suceava De Ziua Educației

Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava a primit Ordinul „Meritul pentru Învăţământ” în grad de Ofiţer

Cosmin ROMEGA, Adelina TALPALARIU

Sâmbătă, 5 octombrie, de Ziua Educației, președintele României, Klaus Iohannis, a decorat mai multe unităţi de învăţământ.

Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava a primit Ordinul „Meritul pentru Învăţământ” în grad de Ofiţer și este singura unitate de învățământ decorată din județul Suceava.

Președintele României a semnat o serie de decrete de decorare a unor instituții de învățământ din țară, în semn de apreciere și recunoștință pentru contribuția dascălilor la dezvoltarea României prin educație, pentru profesionalismul și dăruirea cu care s-au dedicat misiunii transformatoare a școlii în viața elevului, dar și a comunității, preocupându-se de continua îmbunătățire a actului educațional. Alte distincții oferite unităților de învățământ din țară sunt: Ordinul „Meritul pentru Învăţământ” în grad de Mare Ofiţer, Ordinul „Meritul pentru Învăţământ” în grad de Comandor și Ordinul „Meritul pentru Învăţământ” în grad de Cavaler.

Ceremonia de decorare va avea loc marţi, 8 octombrie 2024, de la ora 17.00, la Palatul Cotroceni.

Mesajul Președintelui României, Klaus Iohannis, transmis sâmbătă:

„De Ziua Mondială a Educației, pe care o sărbătorim astăzi, onorăm rolul esențial al tuturor celor care sunt parte a procesului de învățământ în ghidarea tinerilor noștri pe calea cunoașterii și a asumării valorilor pe care se construiește o societate liberă, prosperă și puternică.

A te dedica formării unor întregi generații este una dintre cele mai frumoase vocații.

Să îi prețuim, așadar, pe cei care deschid minți și formează caractere, fiind ei înșiși modele de urmat elevilor pe care îi educă.

La mulți ani tuturor celor care au ales cariera didactică!”.

 



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 05 Octombrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.