Monitorul de Suceava

Colegiul Medicilor Suceava va avea o nouă conducere

Adelina TALPALARIU

Conducerea Colegiului Medicilor Suceava va fi asigurată în următorii patru ani de un nou președinte. Actualul lider, medicul Sorin Hîncu, nu a întrunit voturile necesare pentru a face parte din Consiliului Colegiul Medicilor Suceava, structură din care va fi desemnat următorul președinte al Colegiului.

La finele săptămânii trecute, medicii suceveni au ales care dintre colegii lor le vor reprezenta interesele în cadrul Consiliului Colegiului Medicilor Suceava, structură care este formată din 19 membri și din care va fi desemnat următorul președintele, cei trei vicepreședinți și secretarul general.

Cele mai multe voturi – 188 – le-a obținut medicul gastroenterolog George Marian Melinte Popescu, urmat de medicul de obstetrică ginecologie Laura Coca (178 de voturi) și medicul de familie Irina Ioana Badrajan (165 de voturi), actualul secretar general al Colegiului medicilor Suceava.

Vor mai face parte din Consiliul Colegiul Medicilor, în ordinea numărului de voturi obținute, următorii medici: Sorin Mihai Blanaru, Monica Terteliu Băițan, Liliana Mirela Oniceanu, Mirela Lavinea Șteangă, Mihaela Avram, Constantin Cătălin Lulciuc, Dănuț Bărbunc, Dinu Mircea Bordiniuc, Lăcrămioara Mercore, Mariana Florea, Rodica Ieremia, Garofița Georgeta Gafița, Oana Otilia Jucan, Adrian Tătăranu, Claudia Ionesi, Daniel Vasea Stan.

Medicul Sorin Hîncu a obținut 100 de voturi, insuficiente pentru a face parte din următoarea componență a Consiliului Colegiului Medicilor.

Acesta este la conducerea Colegiului de trei mandate, 12 ani mai exact.

Irina Ioana Badrajan, secretarul general, a explicat: „Au fost alegeri pentru Consiliul Colegiului Medicilor Suceava care, raportat la numărul de medici din județul nostru, trebuie să aibă 19 membri.

Primii 19 candidați, în funcție de numărul de voturi primite, vor face parte din acest Consiliu. Urmează validarea lor la București, după care întrunirea Consiliului pentru alegerea pe funcții din cadrul Colegiului.

Alegerile se organizează pentru funcțiile de președinte, trei posturi de vicepreședinte și un post de secretar general. Candidații pentru aceste posturi fac parte din noul Consiliu”.

De asemenea, tot la finele săptămânii trecute, au fost aleși medicii suceveni care vor face parte din Adunarea Generală Națională a Colegiului medicilor din România.

Vor fi șase noi reprezentanți la București, primii după numărul de voturi: Mirela Lavinea Ștreangă, Liliana Mirela Oniceanu, Florin Filip, Mihai Sorin Blanaru, Mircea Dinu Bordiniuc și Lăcrămioara Mercore.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 07 Octombrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.