Monitorul de Suceava

Cod galben de ploi în aproape jumătate de țară, de sâmbătă după-amiază până duminică la amiază

Cosmin ROMEGA

Administrația Națională de Meteorologie a emis vineri dimineață mai multe atenționări meteo, din care două sunt valabile și în zona Moldovei.

O primă atenționare, valabilă în intervalul 04 octombrie, ora 10.00 – 07 octombrie, ora 21.00, este de ploi moderate cantitativ.

Din dimineața zilei de vineri (04 octombrie) și până în dimineața zilei de sâmbătă (05 octombrie), temporar va ploua în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Oltenia, nordul Moldovei și nord-vestul Munteniei.

Sâmbătă (05 octombrie) vor fi ploi în majoritatea regiunilor, iar duminică și luni (06 și 07 octombrie), mai ales în jumătatea de est a teritoriului.

Vor fi averse, însoțite pe spații mici de descărcări electrice, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 20...30 l/mp și pe arii restrânse peste 40...50 l/mp.

A doua atenționare, care este de tip cod galben, valabilă și în județul Suceava, este de averse însemnate cantitativ, instabilitate atmosferică.

În intervalul 05 octombrie, ora 15.00 – 06 octombrie, ora 12.00, în Moldova, cea mai mare parte a Munteniei și în sud-estul Transilvaniei, vor fi averse însemnate cantitativ. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 20...30 l/mp și izolat de peste 40...50 l/mp. Ploile vor avea și caracter torențial și vor fi însoțite de descărcări electrice și izolat de intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj inclusiv prin avertizări pentru fenomene severe imediate.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 04 Octombrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.