Monitorul de Suceava Oficial

City manager al orașului Suceava a fost numit Irina Vasilciuc, iar Dan Nichiforel consilier personal al primarului Sucevei

Sandrinio NEAGU, Dana HUMOREANU

Noul primar al municipiului Suceava a desemnat persoana care va ocupa postul de city manager al orașului. Este vorba de Irina Vasilciuc, care până recent a ocupat funcția de administrator al județului Suceava.

”Este un bun profesionist, care cunoaște foarte bine munca de administrație. Experiența ei profesională a fost un factor determinant în decizia pe care am luat-o. Important e să facem treabă, nu spectacol. Știu că unii spun că e liberală, dar am colaborat foarte bine când era la județ. A făcut lucruri deosebite. Nu vin cu omul meu, vin cu omul nostru”, a explicat primarul Vasile Rîmbu.

Numirea Irinei Vasilciuc în funcția de administrator public al municipiului Suceava a fost primul document semnat de Vasile Rîmbu în calitatea sa de primar al municipiului Suceava.

Acesta a mai anunțat și numele primului consilier personal pe care îl va avea începând de luni, 28 octombrie.

Este vorba de Dan Nichiforel, fost consilier local din partea USR în mandatul care tocmai s-a încheiat. Acesta l-a convins pe noul primar al Sucevei cu politicile sale climatice, care includ multă verdeață, dar și mobilitate urbană.

”Nu mă interesează USR, mă interesează omul, profesionistul. El împreună cu rectorul universității din Suceava au creionat, coordonat și au pus la dispoziția noastră acel contract climatic, care este extraordinar de bun. Este unul din motivele pentru care l-am atras pe Dan Nichiforel. Chiar vrem să valorificăm acel contract. Sunt disponibili 400 de milioane de euro și putem merge până la 1 miliard, dacă suntem băieți deștepți. Sunt 100 de orașe prinse în acest contract, pe 100 de miliarde, și putem merge până la 1 miliard. Domeniile care sunt vizate și sunt finanțate sunt extraordinar de benefice pentru Suceava – mobilitate urbană, eficiență energetică, apă, canal, multe. Dacă noi vom putea să le valorificăm va fi foarte bine. Sunt teme pentru acasă pe care mi le-au lăsat [fosta administrație] și o să mă străduiesc să le fac”, a arătat primarul Vasile Rîmbu.

Primarul Sucevei a mai precizat că nu contează numărul consilierilor personali pe care îi va avea, ci doar ca aceștia să fie utili.

”Vreau să facem împreună o ligă a sucevenilor de pretutindeni, care să contribuie la dezvoltarea acestui oraș, la ieșirea lui dintr-o anumită stare”, a concluzionat Vasile Rîmbu.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 26 Octombrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.